search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:44
MENU CLOSE

Τσίπρας για τη συνάντηση με Ζάεφ: Έχω μεγάλες προσδοκίες (Photos)

16.05.2018 17:01
Γερμανικός Τύπος:  Πιο κοντά Τσίπρας και Ζάεφ για το όνομα - Media
 
Στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος προσήλθε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμμετέχει ως παρατηρητής.
 
Κατά την υποδοχή του από τον επικεφαλής του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γενικά: «τι προσδοκίες έχετε για αύριο;», με εκείνον να απαντά σε χαλαρή διάθεση, «πολύ μεγάλες».

Νωρίτερα είχε προσέλθει στην προσύνοδο του ΕΣΚ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος ερωτηθείς «τι περιμένετε απ’ τη συνάντησή σας;», απάντησε «μόνο επιτυχία».
 
Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη Σύνοδο ΕΕ- Δ. Βαλκανίων και στο περιθώριο των εργασιών θα έχει στις 10:15 διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ. Μετά την προπαρασκευαστική Σύνοδο του ΕΣΚ -στην οποία συμμετέχει και ο κ. Ζάεφ-, ο κ. Τσίπρας θα συμμετέχει στο δείπνο εργασίας των ηγετών των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.
 
 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «στη Σύνοδο του @PES_PSE οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας να βρούμε κοινά αποδεχτή λύση στο ονοματολογικό. Επεσήμαναν πως μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν. Τους ευχαρίστησα, παραδέχτηκα ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί. Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:40