search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:20
MENU CLOSE

Θεοχάρης: Να γίνει έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για την παραίτηση Σακελλαρίου

16.05.2018 18:34
Θεοχάρης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Thomas Cook: Eίχατε τον ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο, και κάνατε πως δεν βλέπατε - Media

 

Έκτακτη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής για την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ν. Σακελλαρίου, ζητά ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

«Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να δηλώσω τον έντονο προβληματισμό μου για το θέμα ηθικής τάξης το οποίο εγείρει η παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κου Σακελλαρίου. Η παραίτηση αυτή λίγο χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του, είναι γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά. Στη δήλωση του ο παραιτηθείς πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, έκανε λόγο για «αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου», το οποίο όπως είπε δεν μπορεί να ελέγξει, με αποτέλεσμα να επέλθει πλήγμα στο κύρος του ΣτΕ», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Θεοχάρης και προσθέτει: «Υπό αυτό το πρίσμα και με την παρούσα επιστολή, σας παρακαλώ να συγκαλέσετε τη διάσκεψη των προέδρων σε έκτακτη συνεδρίαση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 παρ. 4 του κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να εξετασθεί η πρόταση μου για κλήση σε ακρόαση του κου Σακελλαρίου, ώστε να ενημερώσει ο ίδιος αυτοπροσώπως τα μέλη της διάσκεψης για τις αιτιάσεις της παραίτησης του».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:20