search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:20
MENU CLOSE

Οι ντροπές του Βατοπεδίου

28.12.2011 11:45

Άντε πάλι ξανά μανά με την υπόθεση του Βατοπεδίου! Είπα να μην ασχοληθώ, αλλά με τα διάφορα γραφικά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, δεν σ’ αφήνουν να αγιάσεις.

Άντε πάλι ξανά μανά με την υπόθεση του Βατοπεδίου! Είπα να μην ασχοληθώ, αλλά με τα διάφορα γραφικά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, δεν σ’ αφήνουν να αγιάσεις.

Τι ήταν η υπόθεση του περιβόητου σκανδάλου που μας απασχόλησε κάνα δυο χρόνια και άκρη δεν βρέθηκε;

Αρκεί να μην είσαι κολλημένος με τη θρησκεία, με πολιτικές εμπάθειες και δημοσιογραφικές αλητείες, και θα καταλάβεις με μια πρώτη ματιά ότι πρόκειται για μια ιστορία που δείχνει το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η πολιτική, η δημοσιογραφία και ο κλήρος.

Δεν αναφέρομαι στην Εκκλησία, γιατί είναι κάτι πιο ευρύ από τις εξουσίες επισκόπων, ηγουμένων, παπάδων και καλόγερων.

Τι ήταν ο Εφραίμ; Ένας μπουρδολόγος, που ξεφούρνιζε απίστευτες κοινοτοπίες, ως θεόσταλτες ερμηνείες, έκανε δημόσιες σχέσεις πότε με τα Ευαγγέλια και πότε με τις ζώνες της Παναγίας, μάζευε λεφτά από παντού για την αναστύλωση της μονής και με όσα περίσσευαν – και ήταν πολλά – έκανε μπίζνες με οικόπεδα, μετοχές, αμοιβαία, ομόλογα κ.λπ.

Αυτό ήταν, αυτό είναι και τίποτα παραπάνω.

Οι περισσότεροι πολιτικοί που ανακατεύτηκαν – αφού μέχρι τώρα δεν έχει αποκαλυφθεί ότι ωφελήθηκαν οικονομικά – ήταν είτε θρησκόληπτοι, που πίστευαν στις «φιλοσοφίες» του Εφραίμ, είτε κάποιοι άλλοι, που έσπευσαν να εξυπηρετήσουν τις μωροφιλοδοξίες του και τις ορέξεις του για διάκριση και μπίζνες. Ακριβώς όπως πράττουν η πολιτεία και οι πολιτικοί απέναντι στους εκπροσώπους της Εκκλησίας διαχρονικά.

Υπήρξαν σε αυτό το τουρλουμπούκι δημοσιογράφοι, που, ενώ στην αρχή λειτούργησαν ως ρεπόρτερ και ανακάλυψαν τις παρανομίες Εφραίμ και πολιτείας, μετά λειτούργησαν σαν παπαγαλάκια οικονομικών παραγόντων, φερέφωνα πολιτικών, εκβιαστές, έχτισαν καριέρα και, τελικά, μάλλον κονόμησαν περισσότερα από αυτούς που κατηγορούσαν.

Βλέποντας τώρα όλους αυτούς τους χαχόλους να επευφημούν τον Εφραίμ έξω από τον Κορυδαλλό, είμαι ακόμα πιο σίγουρος ότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήταν όσα ακριβώς προανέφερα.

Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

ΥΓ.: Το μόνο που μένει, είναι να «αποκαλυφθεί» ότι ο διωγμός Εφραίμ ήταν μια ακόμα συνωμοσία για να πέσει ο Καραμανλής. Μαζί με όλα τ’ άλλα.

Δηλαδή τους Ρώσους κατασκόπους, τους Τούρκους που έβαζαν φωτιές, τα συμφέροντα των αγωγών, τις απόπειρες δολοφονίας του, την KGB, τη CIA, την Κου Κλουξ Κλαν, τη Μαφία και τους ανταγωνιστές του Τζέιμς Μποντ!!!

Μα, δεν ντρέπονται πια;;;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:19