search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:08
MENU CLOSE

Προειδοποίηση Κουρτς: Αν δεν φροντίσει η ΕΕ τα Δυτ. Βαλκάνια, θα το κάνει η Τουρκία

17.05.2018 18:00
Αυστρία: Ικανοποιημένο το 55% με το κυβερνητικό έργο του συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων - Media

 

«Εάν δεν κινητοποιηθούμε επαρκώς εκεί, τότε το κενό θα καλύψουν άλλες χώρες όπως η Τουρκία, και αυτό θα είχε αρνητικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή» προειδοποίησε σε δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «η Σύνοδος Κορυφής στην Σόφια είναι ένα σημαντικό μήνυμα υποστήριξης για τα Δυτικά Βαλκάνια».

Επισημαίνοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση για αρκετό χρόνο, είχε δώσει πολύ λίγη προοπτική στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την Σύνοδο Κορυφής με θέμα τα Δυτικά Βαλκάνια, στην οποία συμμετείχαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από τις έξι χώρες της περιοχής – Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ και Σερβία.

Η Αυστρία «υπέφερε πολύ» τα τελευταία χρόνια για το γεγονός ότι αυτές οι χώρες είχαν εξαφανιστεί από την «ατζέντα» των Βρυξελλών, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς, εκφράζοντας την ελπίδα πως κατά τη διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2018, θα υπάρξει πρόοδος στην προσέγγιση των χωρών αυτών με την ΕΕ.

Στο ερώτημα, εάν στην διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας θα είναι δυνατόν να υπάρξουν στοιχεία ως προς την ημερομηνία ένταξης των χωρών αυτών, ο Αυστριακός καγκελάριος σημείωσε πως η προοπτική για το 2025 που τέθηκε για την Σερβία και το Μαυροβούνιο είναι «φιλόδοξη, αλλά συγχρόνως και εφικτή», ωστόσο ο ίδιος δεν πιστεύει πως μέσα στην επόμενη ή την μεθεπόμενη χρονιά θα μπορεί να κριθεί εάν αυτό θα επιτευχθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:06