search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:09
MENU CLOSE

Χατζηδάκης για Σκοπιανό: Λύση που πηγαίνει σε σαλαμοποίηση

18.05.2018 06:03
Χατζηδάκης για Σκοπιανό: Λύση που πηγαίνει σε σαλαμοποίηση - Media

 

«Είναι δεδομένη η θέση μας ότι χρειάζεται ενιαία και οριστική λύση, με μια συμφωνία που να περιλαμβάνει μία ονομασία erga omnes και να αντιμετωπίζει τα ζητήματα της αναθεώρησης του συντάγματος, της γλώσσας, της μακεδονικής εθνότητας, του αλυτρωτισμού στο σύνολό της» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Focus» ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

«Φαίνεται, ότι μια τέτοια λύση δεν είναι μπροστά μας, αλλά μια λύση που πηγαίνει σε σαλαμοποίηση του θέματος και παραπέμπει θέματα όπως το σύνταγμα στο μέλλον και άλλα ζητήματα δεν τα αντιμετωπίζει καθόλου. Αν αυτό συμβαίνει, δεν μας ικανοποιεί. Αν ο πρωθυπουργός κρίνει ότι πρέπει να ενημερώσει την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, είμαστε ανοικτοί για κάθε ενημέρωση».

Υποστήριξε ότι το πρόβλημα δεν είναι στη ΝΔ, αλλά στην κυβέρνηση που μιλάει με δύο γλώσσες.

 «Δεν είμαι σίγουρος ότι ο κ. Τσίπρας θα φέρει την όποια λύση στη Βουλή όχι γιατί δεν θα βρει τις ψήφους – πιστεύω ότι θα τις βρει- αλλά δεν ξέρω πως θα μπορέσει να χειριστεί τον κόσμο των συλλαλητηρίων», είπε ο κ. Χατζηδάκης ενώ εκτίμησε ότι τα , συλλαλητήρια προκλήθηκαν από την ευαισθησία που υπάρχει για το θέμα, και, από τις ταπεινώσεις που αισθάνεται ότι έχει υποστεί ο Έλληνας πολίτης λόγω των μνημονίων και της κρίσης.

«Δεν ήταν μόνο ψηφοφόροι της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που είχαν διαπαιδαγωγηθεί διαφορετικά από τον Ανδρέα Παπανδρέου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τα θέματα της Οικονομίας ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «αντί να πάμε μπρος πήγαμε πίσω. Η οικονομία σέρνεται και δεν έχει προοπτική.

Ανάπτυξη δεν μπορεί να προκύψει με δυσπιστία στην επιχειρηματικότητα, 34 νέους φόρους. Χρειάζεται ένα άλλο μείγμα πολιτικής, χρειάζεται στροφή στη σοβαρότητα, χαμηλότεροι φόροι, χαμηλότερες δαπάνες στροφή στην επιχειρηματικότητα».

Για το θέμα των προσλήψεων στο δημόσιο, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε, ότι η αναλογία μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις δεν θα εφαρμοσθεί οριζόντια και θα δοθεί προτεραιότητα στην Παιδεία και στην Υγεία.

Ερωτηθείς για το εάν η ΝΔ θα εφαρμόσει τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, απάντησε ότι η ΝΔ θα μεταβάλλει τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για τα εισοδήματα άνω των 5.600 ευρώ από 20% σε 9% και από αυτό θα ωφεληθούν και οι συνταξιούχοι.

Για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις είπε ότι η ΝΔ θα εφαρμόσει το ολλανδικό μοντέλο διαπραγματεύσεων με τη συμμετοχή κράτους εργοδοτών και εργαζομένων και θα καταργήσει τον υποκατώτατο μισθό για τους νέους.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει το πρόγραμμα της μικρής ΔΕΗ «έτσι ώστε τα χρήματα των ιδιωτικοποιήσεων να πάνε στη ΔΕΗ και όχι στους πιστωτές έτσι ώστε να παραμείνει περιφερειακή δύναμη,

Η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα, ώστε η ΔΕΗ που έχει το 95% της αγοράς να πάει σε πέντε χρόνια στο 50%».

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε τη διαφωνία του κόμματός του με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επειδή δεν μπορεί να ελέγξει την αυτοδιοίκηση προσπαθεί να την μπαχαλοποιήσει».

Για το θέμα της ψήφου των αποδήμων είπε ότι η ΝΔ από το 2016 είχε καταθέσει τροπολογία στον εκλογικό νόμο που προέβλεπε να ψηφίζουν στα προξενεία οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ενώ εμφανίστηκε θετικός στο θέμα της κατάτμησης των εκλογικών περιφερειών της Β Αθήνας και των υπολοίπων Αττικής.

«Να καθίσουμε κάτω και να δούμε. Εμείς θέλουμε διπλά και τριπλά. Να φέρουμε μαζί τις ρυθμίσεις αυτές και εδώ είμαστε να τις ψηφίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:09