22/02/2020 08:54:47

Πανεπιστήμιο Πατρών: Αντιδημοκρατικές και χουντικές πρακτικές καθηγήτριας καταγγέλλουν φοιτητές 

Πανεπιστήμιο Πατρών: Αντιδημοκρατικές και χουντικές πρακτικές καθηγήτριας καταγγέλλουν φοιτητές  - Media

 

«Χουντικές πρακτικές και καψόνια» στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, καταγγέλλουν σε βάρος τους φοιτητές, από συγκεκριμένη Ακαδημαΐκό.

Στην καταγγελία τους στο tempo24.gr, οι φοιτητές κάνουν λόγο «για αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και απόλυτες συμπεριφορές, αναφορικά με τον τρόπο και τις μεθόδους διδασκαλίας».

Ειδικότερα η Πανεπιστημιακός, εγκαλείται από τους φοιτητές, πως ακύρωσε χωρίς να δώσει εξηγήσεις, εργασία που τους είχε ανατεθεί πριν δυο μήνες και η πλειοψηφία των φοιτητών είχε ετοιμάσει, για τη σύνταξη ερωτηματολόγιων για τα social media.

Της πρωτοφανούς ακαδημαΐκής διαδικασίας, όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές, ακολούθησαν «απειλές» για απουσίες. Συγκεκριμένα η Καθηγήτρια φέρεται να τους ενημέρωσε δια μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, πως δεν μπορούν να έχουν παραπάνω από μια απουσία στο μάθημα της, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να δώσουν και εξετάσεις και η εργασία θα μετρήσει κατά 50%, όσον αφορά την βαθμολογία στο μάθημα της.

Μάλιστα την περασμένη Δευτέρα η Πανεπιστημιακός, όπως καταγγέλλεται για ακόμα μια φορά επέδειξε αδικαιολόγητη συμπεριφορά . Την ώρα που βρισκόταν στο αμφιθέατρο φέρεται να αποχώρησε, χωρίς να δώσει εξηγήσεις λέγοντας στους φοιτητές «παίρνετε όλοι απουσία»!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αγανάκτηση κάποιων φοιτητών, οι οποίοι της επιτέθηκαν φραστικά, μη αντέχοντας όπως υποστηρίζουν τον εμπαιγμό της εν λόγω Καθηγήτριας

Λίγες ημέρες αργότερα οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με νέα δεδομένα, καθώς μέσω ενός ακόμα email, η Πανεπιστημιακός φέρεται να τους ενημέρωνε πως η εργασία ακυρώνεται και η εξέταση τους θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο από το γραπτό τους. Αιτιολογικό της απόφασης, ήταν η συμπεριφορά που επέδειξαν σε βάρος της.

Ένα ακόμα μελανό σημείο στη «προβληματική» σχέση φοιτητών – Καθηγήτριας είναι όπως υποστηρίζουν οι πρώτοι, το γεγονός πως η Πανεπιστημιακός, έχει προγραμματίσει τις ώρες συνάντησης που μπορεί να έχουν μαζί της, τις ίδιες ώρες που έχει μάθημα, κατά συνέπεια κανείς δεν μπορεί να κλείσει ραντεβού μαζί της.

Την Τρίτη τουλάχιστον 150 φοιτητές, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης και Επιχείρησης, στον οποίο γνωστοποίησαν την κατάσταση.

Στο πλαίσιο προφορικής έρευνας, η εν λόγω καθηγήτρια φέρεται να αντέκρουσε τις καταγγελίες, με τον ισχυρισμό πως έγινε αποδέκτης λεκτικής βίας.

Σε επικοινωνία που είχε το tempo24.gr, με τον Πρόεδρο του Τμήματος Γιώργο Ανδρουλάκη, έγινε γνωστό πως έχει ζητηθεί από τις δυο πλευρές η προσκόμιση  στοιχείων.  Στην περίπτωση που προκύψουν βάσιμα στοιχεία τότε, θα διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Την ώρα που το θέμα φαίνεται πως παίρνει διαστάσεις, χθες Πέμπτη η Καθηγήτρια επέδειξε, όπως υποστηρίζεται για ακόμα μια φορά προκλητική συμπεριφορά. Ενημέρωσε τους φοιτητές να προσέλθουν για την πραγματοποίηση διπλού μαθήματος και όταν συγκεντρώθηκαν όλοι στο αμφιθέατρο, φέρετα να το ανέβαλε επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.

Πηγή: tempo24.news

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.