search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:24
MENU CLOSE

Με ανάμεικτα συναισθήματα η κλήρωση του Top 16 για τους «αιώνιους»

28.12.2011 12:46
Με ανάμεικτα συναισθήματα η κλήρωση του Top 16 για τους «αιώνιους» - Media

Πολύ καλή για τον Παναθηναϊκό, κακή για τον Ολυμπιακό η κλήρωση για το Top 16 της Ευρωλίγκας που διεξήχθη στη Βαρκελώνη.

Πολύ καλή για τον Παναθηναϊκό, κακή για τον Ολυμπιακό η κλήρωση για το Top 16 της Ευρωλίγκας που διεξήχθη στη Βαρκελώνη.

Με «Φενέρ», Ούνιξ και Αρμάνι οι «πράσινοι», που διασταυρώνονται με τον όμιλο Μπαρτσελόνα, Μακάμπι, Καντού και Ζαλγκίρις στα προημιτελικά. Με ΤΣΣΚΑ, Εφές και Γαλατάσαραϊ οι «ερυθρόλευκοι», που διασταυρώνονται στους «8» με μία από τις Ρεάλ, Σιένα, Μάλαγα και Μπιλμπάο.

O Παναθηναϊκός μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του αρκετά τυχερό, καθώς βρίσκει απέναντί του τη θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, καθώς επίσης την Ούνιξ Καζάν και την Αρμάνι Μιλάνο των «γνωστών» του Φώτση και Νίκολας, αλλά και του Γιάννη Μπουρούση.

Ο Ολυμπιακός θα βρει στο δρόμο του την πανίσχυρη φέτος ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά είναι άγνωστο αν σε αυτή θα παραμείνει ο Αντρέι Κιριλένκο. Επίσης θα ταξιδέψει άλλες δύο φορές στην Τουρκία για να αναμετρηθεί με τη θεωρητικά ισχυρότερη από τους τρίτους των ομίλων Εφές Αναντολού, αλλά και με τη Γαλατάσαραϊ του πρώην «ερυθρόλευκου», Τζαμόντ Γκόρντον.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν θα αγωνίζονται εντός έδρας την ίδια αγωνιστική, όπως συνέβαινε και στην πρώτη φάση. Η φάση των «16» θα διεξαχθεί από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου και οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα προημιτελικά.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Ε’ Όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ολυμπιακός, Εφές Αναντολού, Γαλατάσαραϊ.

Στ’ Όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Σιένα, Ουνικάχα Μάλαγα, Μπιλμπάο.

Ζ’ Όμιλος: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Παναθηναϊκός, Ούνιξ Καζάν, Αρμάνι Μιλάνο.

Η’ Όμιλος: Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Καντού, Ζαλγκίρις Κάουνας.

Στα προημιτελικά τα γκρουπ διασταυρώνονται ως εξής:

1ος Ε’ Ομίλου – 2ος Στ’ Ομίλου
2ος Ε’ Ομίλου – 1ος Στ’ Ομίλου
1ος Ζ’ Ομίλου – 2ος Η’ Ομίλου
2ος Ζ’ Ομίλου – 1ος Η’ Ομίλου

Οι πρώτοι των γκρουπ του Top 16 θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα play offs, όπου η πρόκριση στο Final 4 (11-13 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη) κρίνεται στις τρεις νίκες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:23