search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:09
MENU CLOSE

Σύλληψη 19χρονου για το «ντου» του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφικό γραφείο – Τι απαντά η συμβολαιογράφος

18.05.2018 09:13
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο ΑΤ Κολωνού - Media

 

Ένας 19χρονος συνελήφθη το απόγευμα, από άνδρες της κρατικής ασφάλειας, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην επίθεση που πραγματοποίησαν μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», σήμερα το πρωί, σε συμβολαιογραφείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα», που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στο συμβολαιογραφείο, λίγο μετά τις 10:00 και προκάλεσαν υλικές ζημιές, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων ότι πραγματοποίησε την επίθεση στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο «γιατί η συμβολαιογράφος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτων κατοικιών».

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα στο indymedia 

Δεν είναι περίοδος για μακροσκελείς θεωρητικές αναλύσεις. 

Όταν χιλιάδες άνθρωποι της τάξης μας απειλούνται με κατασχέσεις σπιτιών είναι η ώρα για δράση. Όσοι συμμετέχουν σε διαδικασίες εξώσεων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών των λαικών κατοικιών θα βιώνουνε και την αντίδραση των από τα κάτω. Σήμερα λίγο μετά της 10 το πρωί επιτεθήκαμε στο συμβολαιογραφείο της Δάλλας Πολυζώη Θηρεσία. 

Η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτων κατοικιών ήδη από τις αρχές των διαδικασιών. Όσο για τον ισχυρισμό τους πως δε συμμετέχουν σε πλειστηριασμούς να γνωρίζουν στο συγκεκριμένο γραφείο πως δεν ξεγελιόμαστε και είμαστε πάντα βέβαιο για τις κινήσεις και τις δράσεις μας.

Προβοκατόρικη επίθεση, λέει η συμβολαιογράφος

Η συμβολαιογράφος Αθηνών Θηρεσίας Δάλλα – Πολυζώη με δήλωσή της καταγγέλλει «την προβοκατόρικη», όπως την χαρακτηρίζει, επίθεση που δέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο της.

«Η συγκεκριμένη επίθεση υπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες, αφού δεν υπάρχει περίπτωση πρώτης λαϊκής κατοικίας, που να έχει εκπλειστηριαστεί από εμένα. Επιδιώκει να ενοχοποιήσει με προβοκατόρικο τρόπο τη διαμαρτυρία εναντίον των πλειστηριασμών».

«Αντίθετα, στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, ως συμβολαιογράφος, φροντίζω πάντα και με κάθε πρόσφορο τρόπο, να εξασφαλίζω ότι δεν θα εκπλειστηριαστεί από εμένα κανένα σπίτι φτωχών και αδύναμων ανθρώπων. Μάλιστα, λόγω της πολιτικής μου αυτής θέσης έχω στερηθεί συνειδητά αντικείμενο εργασίας» αναφέρει επίσης η κ. Δάλλα-Πολυζώη, προσθέτοντας ότι «είναι γνωστό επίσης ότι έχω αναπτύξει συνδικαλιστική δράση στο χώρο των συμβολαιογράφων, αλλά και με τη συνολικότερη δράση μου, πρωτοστατώ στον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, σε αντιπαράθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και με τη στάση που κρατάει η πλειοψηφία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου».

«Απαντώ σε αυτούς που επιτέθηκαν στο γραφείο μου με κουκούλες και βαριοπούλες και δηλώνω ότι δεν τρομοκρατούμαι και θα συνεχίσω τη δράση για την προστασία των λαϊκών δικαιωμάτων» καταλήγει στην δήλωσή της η κ. Δάλλα-Πολυζώη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:09