21/02/2019 13:09:49
19.1.2010

Ανακοστολόγηση των φαρμάκων

Ανακοστολόγηση των φαρμάκων - Media

Με στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η κυβέρνηση αποφάσισε το πάγωμα των τιμών για 470 φαρμακευτικά σκευάσματα, καθώς και την ανακοστολόγηση άλλων 6.000.

Σε ανακοίνωσή της, η Υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είχε τονίσει πως η πολιτική που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση με την κατάργηση της λίστας και την παλινωδία στην τιμολόγηση, επέφερε αύξηση ύψους 15% στη συνταγογράφηση.  Έτσι, σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπακωσταντίνου και τον Ανδρέα Λοβέρδο κατέληξαν στο πάγωμα των τιμών ορισμένων σκευασμάτων και στη συνολική επανατιμολόγηση πολλών άλλων.

Παράλληλα, τα λογιστήρια μεγάλων νοσοκομείων  γίνονται <φύλλο και φτερό> από ορκωτούς λογιστές, έλεγχοι πραγματοποιούνται από ειδικούς επί των οικονομικών της Υγείας, ενώ επισκέψεις αναμένονται και από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Απώτερος σκοπός; Η εξυγίανση ενός «άρρωστου συστήματος» όπως το χαρακτήρισε ο Υπουργός Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.