search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:03
MENU CLOSE

Μείωση 12% στις συντάξεις ετοιμάζουν Λοβέρδος – Κουτρουμάνης

28.12.2011 14:30
Μείωση 12% στις συντάξεις ετοιμάζουν Λοβέρδος - Κουτρουμάνης - Media

Νέες μειώσεις συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, σε περίπτωση που δεν μειωθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες.

Νέες μειώσεις μισθών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, σε περίπτωση που δεν μειωθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες.

Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί τόνισαν πως η φαρμακευτική δαπάνη έχει λάβει μορφή «σκανδάλου» που έχει ως συνέπεια τα ασφαλιστικά ταμεία να οφείλουν στους κλάδους σύνταξης 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε πως η δαπάνη το 2004 κυμαινόταν στα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2009 έφτασε στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ: «Μιλάμε για πεταμένα 6 και 7 δισεκατομμύρια ευρώ από τα φάρμακα» είπε ο Υπουργός Υγείας. Όσον αφορά στα έτη 2010 και 2011, η δαπάνη παρουσίασε πτώση 1,65 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν πως από τη νέα χρονιά θα εφαρμοστεί το «ενιαίο συνταγολόγιο» που θα αφορά όλα τα ταμεία, ενώ ο Υπουργός Υγείας αποσαφήνισε ότι με ειδική Υπουργική απόφαση, θα δοθεί δικαίωμα συνταγογράφησης, σε όλους του γιατρούς, ανεξάρτητα εάν ανήκουν ή όχι στο ΕΟΠΥΥ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:03