search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:48
MENU CLOSE

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αν η Νατάσα Καλογρίδη δεν με είχε επιλέξει, δεν θα ήμουν τώρα εδώ

20.05.2018 14:04
Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αν η Νατάσα Καλογρίδη δεν με είχε επιλέξει, δεν θα ήμουν τώρα εδώ - Media

 

Ποτισμένος μέχρι το μεδούλι με τη Ζωή Λάσκαρη, τη «Ζωή του», ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μιλά για όλους και απαντά σε όλες τις «δύσκολες» ερωτήσεις του Δημήτρη Δανίκα στο Πρώτο Θέμα. 

Η Ζωή Λάσκαρη και οι… αμαρτίες

Σαράντα κι ένα χρόνια η κοινή μας ζωή. Κι αν δεν «έφευγε» πάλι σήμερα, αύριο και μεθαύριο, πάλι μαζί θα ήμασταν. Να είσαι σίγουρος. Η μοναδική Ζωή.

«Δεν πιστεύω ότι ο άνδρας και η γυναίκα είναι μονογαμικά όντα. Το συναίσθημα προκαλεί σεβασμό, έτσι διαρκεί και διαιωνίζεται μια σχέση. Άλλωστε πιστεύω ότι στον άνδρα λειτουργεί περισσότερο ο πειρασμός, ενώ η γυναίκα είναι πιο προσηλωμένη στο συναίσθημα. Όταν το συναίσθημα λειτουργεί, τότε είναι απόρθητο από την οποιαδήποτε παράλληλη σχέση. Κι έτσι το συναίσθημα αποκλείει, κάνει φραγή στην οποιαδήποτε αισθησιακή, παράλληλη, γνωριμία».

Και η Νατάσα Καλογρίδη;

«Μια υπέροχη σχέση. Είμαι αθεράπευτα εγκλωβισμένος στην εφηβεία μου. Όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο αισθάνομαι εγκλωβισμένος στις ανησυχίες ενός εφήβου. Άλλωστε, πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι. Πολλοί εγκαταλείπουν την επαφή με την εφηβεία τους. Από το λεξιλόγιό μου έχω διαγράψει τη λέξη πλήττω. Αν η Νατάσα δεν με είχε επιλέξει, δεν θα ήμουν τώρα εδώ. Μπορείς να είσαι οδηγός σε μία σχέση, αλλά ποτέ να μην πιστέψεις ότι είσαι το αφεντικό. Συμβαίνει να είσαι από κάτω κι όμως εσύ να είσαι το πραγματικό αφεντικό. Χωρίς συμβιβασμούς κάθε αληθινή σχέση έχει πεθάνει οριστικά. Φυσικά εννοώ συμβιβασμούς που δεν τσαλακώνουν και δεν περιφρονούν, ούτε ταπεινώνουν την προσωπικότητα του άλλου».

«Είμαι εγκλωβισμένος στην εφηβεία μου»

«Είμαι εγκλωβισμένος στην εφηβεία μου. 40 και 1 χρόνια η κοινή μας ζωή και αν δεν έφευγε πάλι σήμερα, αύριο και μεθαύριο πάλι μαζί θα ήμασταν, να είσαι σίγουρος. Η μοναδική Zωή», είπε αρχικά.

Όταν ρωτήθηκε για το ποια είναι η συνταγή για τη διατήρηση μίας τέτοιας πολυετούς σχέσης, είπε «Δεν πιστεύω ότι ο άντρας και η γυναίκα είναι μονογαμικά όντα. Αποφεύγω τον όρο σεξουαλική σχέση και προτιμώ τον όρο αισθησιακή, το συναίσθημα προκαλεί σεβασμό έτσι διαρκεί και διαιωνίζεται μία σχέση. Άλλωστε πιστεύω ότι στον άντρα είναι πιο ισχυρός ο πειρασμός, ενώ στις γυναίκες κυριαρχεί το συναίσθημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:48