19/01/2019 07:06:59

Θρίλερ με τον ηγέτη του ISIS: Δεν είναι νεκρός, ανασυντάσσει τις δυνάμεις του, λένε οι ΗΠΑ

Θρίλερ με τον ηγέτη του ISIS: Δεν είναι νεκρός, ανασυντάσσει τις δυνάμεις του, λένε οι ΗΠΑ - Media

 

Διαψεύδονται οι πληροφορίες -από ρωσικές και συριακές πηγές- ότι ο ηγέτης του ISIS Αμπού Μπακ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός. Αντιθέτως, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ανησυχούν για επιστροφή του στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο αλ Μπαγκντάντι είναι ζωντανός και μάλιστα στα μέσα του 2017 πραγματοποίησε συνάντηση κορυφής των ηγετικών στελεχών του Ισλαμικού Κράτους στο Ντέιρ ερ Ζορ στη Συρία, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά την οπισθοχώρηση του ISIS από Συρία και Ιράκ.

Πηγές μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν επικηρύξει τον αλ Μπαγκντάντι για 25 εκατομμύρια δολάρια, εκτιμούν ότι ο «δυσεύρετος» ηγέτης του ISIS βρίσκεται κρυμμένος και επιχειρεί να ανασυντάξει όσες δυνάμεις έχουν απομείνει στο Ισλαμικό Κράτος.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον αλ Μπαγκντάντι να επικεντρώνει τη δράση του στην πλύση εγκεφάλου παιδιών και νέων εθελοντών, ώστε η ιδέα του ISIS να παραμείνει ζωντανή, ακόμα κι αν το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί στο πεδίο της μάχης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.