search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:05
MENU CLOSE

Χάρρυ Κλυνν: Η απώλεια του γιου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια 

21.05.2018 08:46
Χάρρυ Κλυνν: Η απώλεια του γιου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια  - Media

 

Δύο χρόνια μετά την απώλεια του γιου του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ο Χάρρυ Κλυνν «έφυγε» σήμερα Δευτέρα σε ηλικία 78 χρόνων

Ο χαμός του γιου του ήταν ένα βάρος ασήκωτο για τον αγαπημένο κωμικό. Χαρακτηριστική σκηνή, ήταν η στιγμή που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την πομπή ως την ταφή. 

Η κατάσταση της υγείας, που ήταν ήδη επιβαρυμένη, δεν του το επέτρεψε. Οι δικοί του άνθρωποι, τον είχαν οδηγήσει αμέσως εκτός ναού και τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο της οικογένειάς του, όπου φόρεσε αμέσως την μάσκα οξυγόνου. Ο Χάρρυ Κλυνν ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, λόγω των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. 

Ο γιος του πέθανε τη Δευτέρα 5 Ιουνίου του 2016, σε ηλικία 49 ετών, αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο τόσο στη μουσική όσο και στο σινεμά, δύο χώρους τους οποίους υπηρέτησε πιστά και με πάθος. Ροκ στην ψυχή, ο ιδρυτής του συναυλιακού χώρου Gagarin 205, ισχυρή προσωπικότητα, ταλαντούχος, εναλλακτικός, ευαίσθητος. Πάλευε για μήνες με τον καρκίνο. 

Ο Χάρρυ Κλυνν για την απώλεια του γιου του 

«Μας λείπει το παιδί μας. Μας λείπει όσο τίποτα σε αυτόν τον κόσμο. Προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Όχι απλά μας λείπει ο Νίκος, αλλά με τη σκέψη του κοιμόμαστε και ξυπνάμε. Νομίζουμε απλώς πως είναι ψέμα. Παραμύθι. Αισθάνομαι πως θα ανοίξει η πόρτα και θα μπει εκείνος. Ότι και να σας πω είναι λίγο. Ούτε κατά διάνοια το σκεφτόμασταν. Εντελώς αναπάντεχο και ξαφνικό γεγονός. Μέσα σε 6 μήνες τον “έφαγε”. Από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα. Δεν πήραμε χαμπάρι ότι θα έφευγε έτσι ξαφνικά». (Εφημερίδα Freddo, Ιούνιος, 2016)

Τα τελευταία χρόνια στην Καλαμαριά 

Από το 2006 ο Χάρρυ Κλυνν ζούσε στην γενέτειρα του την Καλαμαριά. Βαθιά πολιτικοποιημένος, τα τελευταία χρόνια διατηρούσε ένα προσωπικό μπλογκ (http://harryklynn.blogspot.gr/) το οποίο ενημέρωνε μέχρι την τελευταία στιγμή. Το τελευταίο του post είχε να κάνει με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. Η ανάρτηση έγινε στις 16 Μαΐου.

Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς 

Στις εκλογές του 2006 η ΝΔ στήριξε για πρώτη φορά τον Χάρρυ Κλυνν στις δημοτικές εκλογές της Καλαμαριάς. Ο καλλιτέχνης είχε κατέβει υποψήφιος δήμαρχος όπου οι γαλάζιοι δεν είχαν ελπίδες εκλογής. Έτσι ενσυνείδητα είχαν επιλέξει τον προερχόμενο από την Αριστερά καλλιτέχνη, ο οποίος πήρε 38%, αλλά έχασε από τον Χριστόδουλο Οικονομίδη που προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ και κέρδισε τη μάχη με 45% από τον πρώτο γύρο, καθώς τότε οι δήμαρχοι εκλέγονταν με 42%. 

Επακολούθησε μια νέα υποψηφιότητα του Χάρρυ Κλυνν και το 2010, την οποία στήριξε υπογείως η ΝΔ που τη δεύτερη φορά δεν τα πήγε τόσο καλά αφού έλαβε 22%. 

Ο Χάρρυ Κλυνν και ο ΣΥΡΙΖΑ 

Τα τελευταία χρόνια ο Χάρρυ Κλυνν είχε ταχθεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν μάλιστα προχωρημένες συζητήσεις για να είναι υποψήφιος βουλευτής. Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των πολιτικών ανοιγμάτων που επιχειρούσε ήθελε να τον κατεβάσει τόσο το 2012 όσο και το 2015 ως υποψήφιο βουλευτή, όμως στην τοπική του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, διαφώνησαν. «‘Ή αυτός ή εμείς,» ήταν το τελεσίγραφο που έστειλαν τα μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης προς την Κουμουνδούρου. Έτσι ο Χάρρυ Κλυν κόπηκε από τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Αύγουστο του 2017 η εφημερίδα «Αυγή» ανακοίνωνε ότι θα είναι το νέο μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, αλλά οι αντιδράσεις ήταν τόσο πολλές και έντονες που η απόφαση ανατράπηκε.  Έτσι ο γνωστός καλλιτέχνης βρέθηκε και πάλι εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:05