search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:54
MENU CLOSE

Νέος θανάσιμος κίνδυνος από την έκρηξη του Κιλαουέα (Photos)

21.05.2018 12:34
Η «πύλη της κόλασης» - Κρατήρας-τέρας απειλεί τη Χαβάη (Video) - Media

 

Ένα νέο κίνδυνο για τους κατοίκους της Χαβάης προκαλεί η έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα, καθώς η λάβα φθάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πέραν τους κινδύνους από αυτή καθαυτή την έκρηξη, οι κάτοικοι του νησιού πλέον κινδυνεύουν και από τις αναθυμιάσεις που εκλύει το καυτό μάγμα όταν πέφτει στα νερά του ωκεανού.

Κι αυτό, διότι οι αναθυμιάσεις αυτές περιέχουν, μεταξύ άλλων, και διοξείδιο του θείου, το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Μάλιστα, οι κάτοικοι χρησιμοποιούν για το επικίνδυνο νέφος ατμών από τη λάβα μια ειδική λέξη, το «laze» (σύντμηση των λέξεων lava και haze δηλαδή, λάβα και ατμός).

Το νέφος του laze προκαλεί ερεθισμό στους πνεύμονες, τα μάτια και το δέρμα και στο παρελθόν έχει αποδειχθεί θανατηφόρο.

Οι αρχές εκκενώνουν τα σημεία όπου η καυτή λάβα ενώνεται με τον ωκεανό και προειδοποιούν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν καθώς το laze περιέχει ισχυρά δηλητήρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15