15/11/2019 06:15:30

Αυτοί είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στον κόσμο - Σε ποια θέση είναι οι Έλληνες

Αυτοί είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στον κόσμο - Σε ποια θέση είναι οι Έλληνες - Media

 

Μπορεί οι ανεπτυγμένες χώρες να «κουνάν το δάχτυλο» στις λιγότερο ανεπτυγμένες σχετικά με την εργασία και την παραγωγικότητά τους (όλοι θυμόμαστε τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά των Ελλήνων και γενικότερα των «τεμπέληδων Νοτίων), ωστόσο τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν μια τελείως διαφορετική εικόνα.

Συγκεκριμένα, οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στον κόσμο δεν βρίσκονται στις χώρες της δύσης, αλλά σε χώρες που συχνά δέχονται κριτική.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι που εργάζονται περισσότερες ώρες την εβδομάδα (47,9 ώρες) είναι οι Τούρκοι, και ακολουθούνται από τους Κολομβιανούς, τους Μεξικάνους, τους Κοσταρικανούς και τους Χιλιανούς, ενώ οι Έλληνες κατατάσσονται στη 15η θέση με 39 ώρες την εβδομάδα, λίγο κάτω από κατοίκους χωρών όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία ή η Τσεχία.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι στην Τουρκία το 20,9% των εργαζομένων δουλεύει πάνω από 60 ώρες την εβδομάδα, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό φθάνει το 11,7% και η Ελλάδα βρίσκεται στην ένατη θέση.

Πληροφορίες: Independent/ΟΟΣΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.