search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:25
MENU CLOSE

Έσπασε το φράγμα των δύο ευρώ ανά λίτρο βενζίνης

22.05.2018 06:54
Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο - Έλεγχοι για την μηδενική μείωση τιμών στα πρατήρια (Video) - Media

 

Πάνω από το φράγμα των δύο ευρώ ανά λίτρο βρίσκεται η αμόλυβδη βενζίνη στις Κυκλάδες, ενώ στα Δωδεκάνησα και στις Σποράδες το έφτασε.

Συγκεκριμένα, ένα πρατήριο στη Σίκινο υπέβαλε τιμή 2,045 ευρώ το λίτρο ενώ ένα πρατήριο στα Κατάπολα της Αμοργού υπέβαλε τιμή στα 2 ευρώ το λίτρο.

Σε περισσότερα από 22 νησιά και νομούς της χώρας η βενζίνη πωλείται πάνω από 1,90 ευρώ ανά λίτρο, ενώ σε ύψη ρεκόρ βρίσκονται η τιμή του πετρελαίου κίνησης καθώς και του μαζούτ.

Με την μέση τιμή της αμόλυβδης στο 1,63€ ανά λίτρο και στο 1,40€ το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, η Ελλάδα είναι πλέον η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η πέμπτη σε όλο τον κόσμο.

Η αναστάτωση στις αγορές του μαύρου χρυσού οφείλεται στις απειλούμενες κυρώσεις των ΗΠΑ έναντι του Ιράν, ανακοινώνοντας προ εβδομάδων την αποχώρηση από τη διεθνή συμφωνία. Επιπλέον, η στάση των κρατών – μελών του ΟΠΕΚ να μην αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου επιτείνει την ανησυχία στις αγορές.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:24