search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:14
MENU CLOSE

Ρατσιστικό παραλήρημα από 18χρονη σε μαύρο γιατρό: «Δεν μπορείς να καθαρίσεις την πληγή, είσαι βρώμικος»

22.05.2018 14:16
Ρατσιστικό παραλήρημα από 18χρονη σε μαύρο γιατρό: «Δεν μπορείς να καθαρίσεις την πληγή, είσαι βρώμικος» - Media

 

Μια 18χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με τραύμα από μαχαίρι στην πλάτη της, στην περιοχή Ντενμπιγκσάιρ της Μ. Βρετανίας. Ωστόσο, αρνήθηκε την ιατρική περίθαλψη που θα της προσέφερε ένας γιατρός επειδή ήταν μαύρος.

Όταν ο γιατρός πήγε να απολυμάνει την πληγή της, τότε εκείνη του είπε: «Δεν μπορείς να την καθαρίσεις, είσαι βρώμικος».

Η ρατσιστική αυτή συμπεριφορά οδήγησε την 19χρονη Έντουαρντς στις δικαστικές αίθουσες, όπου ο δικαστής Γκουίν Τζόουνς της είπε: «Ο γιατρός που εργάζεται στο νοσοκομείο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με τέτοια τρομερή συμπεριφορά».

Η 18χρονη παραδέχτηκε την ενοχή της για τη ρατσιστική επίθεση, δύο κατηγορίες για επίθεση εναντίον αστυνομικών και μία για την κατοχή μικρής ποσότητας κοκαΐνης.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί είχαν εισβάλει στο διαμέρισμα της 18χρονης, διεξάγοντας έρευνα. Εκεί, εντόπισαν την Έντουαρντς τραυματισμένη στην πλάτη και σε κατάσταση μέθης. Τότε, έγινε αρκετά επιθετική απέναντί τους, τους έφτυσε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να της βάλουν χειροπέδες.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να της επιβάλει για 12 μήνες ποινή κοινωνικής εργασίας και 200 ώρες καταναγκαστικής εργασίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:02