search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:58
MENU CLOSE

Ένας «δράκος της φωτιάς» στα χέρια της Πυροσβεστικής (Photos)

22.05.2018 17:29
Ένας «δράκος της φωτιάς» στα χέρια της Πυροσβεστικής (Photos) - Media
 
Μέσα σε έναν…Πύρινο Δράκοντα θα βρεθούν οι πυροσβέστες της Κρήτης μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους.
 
Ο Fire Dragon, είναι ένα 12μετρο όχημα τύπου κοντέινερ εντός του οποίου πραγματοποιείται η προσομοίωση συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στη διαχείριση των πυρκαγιών, και τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν παρουσία ειδικών σε πυρκαγιές ακραίου τύπου.
Το Fire Dragon το οποίο μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει για εκπαιδευτικούς σκοπούς ανά την Ελλάδα αποκτήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία το 2014 και σήμερα βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου, όπου ανά ομάδες οι υπηρετούντες στο σώμα στην Κρήτη εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση αστικών πυρκαγιών.
Οι πυρκαγιές αυτές, θεωρούνται από τις πιο δύσκολα διαχειρίσιμες ειδικά αν ξεσπούν εντός οικιών, δηλαδή σε συνθήκες περιορισμένης κίνησης και ορατότητας. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης η οποία θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, οι πυροσβέστες μεταξύ άλλων εκπαιδεύονται κάτω από δύσκολες συνθήκες ορατότητας, φωτιάς και θερμοκρασίας, ώστε να σώζουν ανθρώπινες ζωές.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:57