search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:30
MENU CLOSE

Βρέθηκε η «χρυσή» ισπανική γαλέρα που βυθίστηκε με το θησαυρό της πριν από 300 χρόνια (Photos)

22.05.2018 18:57
Βρέθηκε η «χρυσή» ισπανική γαλέρα που βυθίστηκε με το θησαυρό της πριν από 300 χρόνια (Photos) - Media

 

Στις 8 Ιουνίου του 1708 η γαλέρα «Σαν Χοσέ» το καμάρι του ισπανικού στόλου που ταξίδευε από τον Παναμά στην Κολομβία, ως ναυαρχίδα ενός στολίσκου, φορτωμένη με αμύθητο θησαυρό χρυσού, ασημιού και σμαραγδιών, έπεσε στην παγίδα βρετανικών πολεμικών πλοίων και βυθίστηκε όταν εξερράγη το μπαρούτι που είχε αποθηκευμένο στα αμπάρια της για τα 60 κανόνια της. Από τα 600 άτομα που βρίσκονταν στο πλοίο, διασώθηκαν μόλις έντεκα.

Από τότε ως σήμερα, το «Σαν Χοσέ» αποτελούσε το όνειρο του κάθε κυνηγού θησαυρών στον κόσμο, καθώς τα πολύτιμα μέταλλα και πετράδια που βυθίστηκαν μαζί της υπολογίζονται ότι φθάνουν τα 12,5 δισεκατομμύρια λίρες. Και από το 2015, το όνειρο έγινε πραγματικότητα, καθώς ερευνητές εντόπισαν το ναυάγιο έξω από την Καρθαγένη της Κολομβίας.

Οι ερευνητές που εντόπισαν το ναυάγιο μόλις πριν από λίγες ημέρες κατάφεραν να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες της ανακάλυψής τους, καθώς η κυβέρνηση της Κολομβίας κρατούσε τα πάντα απόρρητα. Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν φαίνονται τα εξαιρετικά διατηρημένα κανόνια του «Σαν Χοσέ» καθώς και άλλες λεπτομέρειες του πλοίου.

Για την ώρα, η UNESCO κάλεσε την Κολομβία να μην εκμεταλλευτεί εμπορικά τον θησαυρό του ναυαγίου, ωστόσο, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει, καθώς η αξία του θησαυρού του «Σαν Χοσέ» είναι πραγματικά τεράστια. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν εν εξελίξει και διάφορες νομικές μάχες μεταξύ κρατών, αλλά και εταιρειών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:28