search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:12
MENU CLOSE

Λεβέντης: Η χώρα έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο

23.05.2018 12:41
Λεβέντης: Μαύρη σελίδα για τη χώρα - Media

 

Σκληρή κριτική στο Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την οικονομία, που πραγματοποιείται μετά από αίτημα της κ. Γεννηματά.

«Η Φώφη Γεννηματά προκάλεσε τη συζήτηση και θέλει να παίξει το κόμμα της ρόλο στο μέλλον. Έχουν ζητήσει στο κόμμα της συγνώμη για αυτά που έχουν κάνει; Μία μεταπολίτευση διαβρωμένη πέρα για πέρα» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα του, την ίδια στιγμή που του πήρε τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του» ενώ για την ΝΔ υποστήριξε ότι τώρα θέλει συνέταιρο το Κίνημα Αλλαγής για να γίνει κυβέρνηση. «Πρώτα τους κατηγορήσατε και μετά συμπράξατε» πρόσθεσε.

Για την οικονομία, ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει πως θα βγούμε από το μνημόνιο και αποκρύπτει ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί. Αναφερόμενος στο κόψιμο των συντάξεων τόνισε: «Έρχεται ο ίδιος ο υπουργός σας και δηλώνει ότι θα τηρήσουμε επ’ ακριβώς τα όσα έχουμε ψηφίσει στη Βουλή. Τόσο καιρό γιατί αφήνατε τους βουλευτές να λένε όσα λέγανε;».

Πέραν τούτων, κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι έχουν πάρει μηδέν στο θέμα ανάπτυξη και επισήμανε ότι «η χώρα έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο» ενώ για τον πρωθυπουργό παρατήρησε ότι «κάνει αναπτυξιακά συνέδρια και μαζεύει ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την ανάπτυξη, μόνο και μόνο για να γεμίσει η αίθουσα».

Για τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε ότι «κάνει περιοδείες και λέει για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ δεν έχει πει με τι λεφτά θα το κάνουμε».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στην «εργασιακή κανονικότητα», σημειώνοντας ότι «όλα αυτά απαιτούν οικονομία. Μία χώρα που δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της δεν μπορεί να κάνει όνειρα», ενώ απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα τον προέτρεψε να μη βιάζεται να πανηγυρίσει την έξοδο από τα μνημόνια γιατί μπορεί «να μείνει στα κρύα του λουτρού».

Για τις εκλογές, τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά στο εξής δίλημμα: «Μία ΝΔ που είναι παντελώς αναξιόπιστη και έναν ΣΥΡΙΖΑ που ήταν καλός στο 4%, τώρα έγινε χειρότερος και από τη Δεξιά».

Τέλος, για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επισήμανε: «Βγήκατε και είπατε όχι στο “Μακεδονία του Ίλιντεν”. Το “Μακεδονία”, όταν δοθεί, έχετε την άποψη ότι δεν σας εκθέτει; Μόνο εγώ δεν θέλω να δώσω το όνομα; Μόνο εγώ ζητάω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνουμε μία συνάντηση να δεσμευτούμε αλλά ο πρόεδρος μου λέει ότι είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού να συγκαλέσει. Δηλαδή, θα δώσουμε το όνομα “Μακεδονία” και δεν θα έχει γίνει σύγκλιση πολιτικών αρχηγών;».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:12