search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:21
MENU CLOSE

Αυτό είναι το «όπλο της απόλυτης καταστροφής» που ετοιμάζει η Ρωσία (Photos, Video)

23.05.2018 14:40
Aτομική έκθεση της νέας σειράς έργων της Allyson Glenn στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού - Media

 

Πέρασε στα ψιλά -άλλωστε όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσίασε τα νέα οπλικά συστήματα που ετοιμάζει η χώρα, ήταν καταιγιστικός-, ωστόσο ο ιστοχώρος Business Insider το παρατήρησε και… ανησύχησε πολύ.

Τόσο που το ονόμασε το «doomsday weapon», δηλαδή, το «όπλο της απόλυτης καταστροφής», του Πούτιν, καθώς οι καταστροφικές δυνατότητές του είναι πραγματικά ανατριχιαστικές.

Πρόκειται για το αυτόνομο μη επανδρωμένο υποβρύχιο βλήμα με την κωδική ονομασία «Poseidon (status 6)» το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με τορπίλες οπλισμένες με πυρηνικές κεφαλές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Πούτιν, ο «Ποσειδώνας» θα μπορεί να κινείται σε μεγάλα βάθη, είναι σχεδόν «ανίκητος» και «μπορεί να μεταφέρει τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με το Business Insider, το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, σε περίπτωση σύρραξης μπορεί να έχει τεράστιο καταστροφικό δυναμικό.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες εκτιμούν ότι μια υποθαλάσσια έκρηξη των πυρηνικών κεφαλών του θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι αντίστοιχο με αυτό του 2011 που είχε σαρώσει την Ιαπωνία, με κύματα ύψους ακόμα και 100 μέτρων.

Για την ώρα, ο «Ποσειδώνας» βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού, ωστόσο, θεωρείται από αναλυτές στη Δύση ότι αποτελεί ένα από τα σχέδια που η Ρωσία θα επιδιώξει να υλοποιήσει τάχιστα.

Πληροφορίες: Sputnik/Business Insider

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43