search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:48
MENU CLOSE

Η Ευρώπη ενωμένη παραμένει στη συμφωνία με το Ιράν, λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ

23.05.2018 17:15
Η Ευρώπη ενωμένη παραμένει στη συμφωνία με το Ιράν, λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ - Media

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα παραμείνουν ενωμένες στην αποφασιστικότητα τους να παραμείνουν στη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παρά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από το σύμφωνο ΚΟΣΔ (σ.σ. πυρηνική συμφωνία), δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους από την αμερικανική πρωτεύουσα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Ο Μάας εξήγησε την γερμανική και ευρωπαϊκή θέση σε μια ειλικρινή, αλλά εποικοδομητική συζήτηση που είχε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, επιχειρηματολογώντας ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί κάθε επαναφορά των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν.

«Η Ευρώπη είναι πολύ, πολύ ενωμένη στη θέση της για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και αυτό δεν θα αλλάξει», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, που αναμένεται να συναντηθεί αργότερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:48