search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:05
MENU CLOSE

ΕΚΤ: Δεν παρατείνεται το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

23.05.2018 17:56
FAZ: H ΕΚΤ ανησυχεί για τις τράπεζες με ισχυρή εμπλοκή στην Τουρκία - Media
 
Το πρόγραμμα αγορών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (QE) δεν χρειάζεται να παραταθεί ξανά, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της, Μπενουά Κερέ, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ.
 
«Στα τέλη του περασμένου έτους είχα πει ότι δεν ανέμενα πως το πρόγραμμά μας για την αγορά στοιχείων ενεργητικού θα χρειαζόταν να παραταθεί ξανά. Δεν βλέπω λόγο να αλλάξω την άποψή μου», είπε ο Κερέ. «Το πρόγραμμα αναμένεται σήμερα να τρέξει έως τον Σεπτέμβριο. Πρέπει ακόμη να κάνουμε μία συζήτηση για το πώς ακριβώς θα σταματήσει αυτό», πρόσθεσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα σταματήσει τον Σεπτέμβριο, ο Κερέ απάντησε: «Η βασική προσδοκία είναι, όπως έχει πει ο Μάριο Ντράγκι, ότι δεν θα υπάρξει απότομη διακοπή. Πρόκειται για μία τεχνική συζήτηση».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15