search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:06
MENU CLOSE

Βόμβα από το ΣτΕ: Άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

23.05.2018 18:13
Τούρκοι πανηγυρίζουν με σημαίες έξω από την Αγία Σοφία (Live Video) - Media
 
Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έφθασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
 
Ελεύθερος θα αφεθεί ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, ήτοι του χορηγείται άσυλο, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- απορρίφθηκε το αίτημα του τότε υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον εν λόγω Τούρκο αξιωματικό.
 
Η Ολομέλεια Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, σήμερα το απόγευμα σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, με ισχυρή πλειοψηφία, απέρριψε το αίτημα του κ. Μουζάλα.
 
Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ θεωρείται ως «πιλότος» και αφορά και στους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς. Κατά συνέπεια πρέπει να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεταβούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, όπως οι ίδιοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους, μέσω των συνηγόρων τους.
 
Συγκεκριμένα, η απόφαση του ΣτΕ για τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα, έχει πιλοτικό χαρακτήρα, αφού εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3900/2010.
 
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Ο συγκεκριμένος Τούρκος αξιωματικός είναι ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, με απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας.
 
Πληροφορίες: capital.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:03