search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:50
MENU CLOSE

Νέα ανατροπή με το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia: Ο πιλότος δεν είχε τις αισθήσεις του – Τι λένε οι εμπειρογνώμονες 

24.05.2018 11:47
Νέα ανατροπή με το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia: Ο πιλότος δεν είχε τις αισθήσεις του - Τι λένε οι εμπειρογνώμονες  - Media

 

Για την πτήση MH370, μάθαμε ότι ευθύνεται ο πιλότος Ζαχάρι Αμάντ Ζαχ, για τον οποίον ακούστηκαν πάρα πολλά σενάρια. Από την ερωτική απογοήτευση, τις εντάσεις με την γυναίκα του που είχαν χωρίσει μέχρι και θρησκευτικοί λόγοι. Αναλυτές και δημοσιογράφοι, έλεγαν πως επίτηδες ο πιλότος έριξε το αεροσκάφος. 

Ένας από τους εμπειρογνώμονες απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι ο κυβερνήτης Ζαχάρι Αμάντ Ζαχ ήθελε να αυτοκτονήσει και σκόπιμα επιχείρησε να προσθαλασσώσει το Boeing 777. 

Η Κριστίν Νεγκρόνι παρουσιάζει δε ως πειστική απόδειξη φωτογραφίες από τα flaps των πτερυγίων, που βοηθούν στην προσγείωση και τα οποία ξεβράστηκαν στο νησί La Reunion. Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι flaps αυτά δεν είχαν ανασηκωθεί κατά τη συντριβή του Boeing τον Μάρτιο του 2014, πράγμα που σημαίνει ότι ο πιλότος δεν είχε τον έλεγχο του αεροπλάνου.

Ένας άλλος εμπειρογνώμονας από την ομάδα που θέλει να λύσει το μυστήριο, ο Βανς υποστήριξε ότι ο Ζαχ έκανε μια προσεκτική σειρά ελιγμών, ζιγκ ζαγκ, κινούμενος ακριβώς πάνω στα σύνορα της Μαλαισίας με την Ταϊλάνδη με σκοπό να μην τον πιάσουν τα ραντάρ, να εξαφανίσει την πτήση ΜΗ 370 για πάντα και μετά ανενόχλητος και χωρίς να καταγράφονται οι κινήσεις του να καταρρίψει το αεροσκάφος στον Ινδικό Ωκεανό, σε σημείο που ήξερε ότι δεν θα βρισκόταν ποτέ.

Αλλά η Νεγκρόνι απορρίπτει ως «εξωφρενικά» και «παράλογα» τα συμπεράσματά του και σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της μετά την προβολή της συνέντευξης του Βανς, εξαπέλυσε επίθεση στο αυστραλιανό δίκτυο, που πρόβαλε, όπως είπε, «αρλούμπες» και «παρατραβηγμένες θεωρίες».

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει με την Αυστραλία, αλλά παρά την έλλειψη και της παραμικρής απόδειξης ότι κάποιος από τους πιλότους είχε αυτοκτονικές τάσεις, τα αυστραλινά ΜΜΕ τρελαίνονται μ’ αυτή τη θεωρία», αναφέρει.

Τους ισχυρισμούς του Βανς περί «ελεγχόμενης πτώσης» (controlled ditching) του Boeing στη θάλλασα απέρριψαν χθες και ερευνητές του Αυστραλιανού Γραφείου Ασφάλειας Μεταφορών (ΑΤSB) επιμένοντας ότι ο πιλότος δεν είχε τις αισθήσεις του κατά τις τελευταίες στιγμές κι ότι το αεροπλάνο ήταν εκτός ελέγχου.

«Εξετάσαμε κάθε στοιχείο που είχαμε με αντικειμενικό τρόπο» είπε σε κοινοβουλευτική ακρόαση στην Κανμπέρα ο διευθυντής ερευνών της ATSB, Πίτερ Φόλεϊ. «Έχουμε αρκετά δεδομένα που μας λένε ότι το αεροπλάνο, εάν ήταν υπό έλεγχο κατά το τέλος, δεν ήταν και υπό πολύ επιτυχημένο έλεγχο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47