search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:03
MENU CLOSE

Ο Τραμπ «δυναμιτίζει» τη συνάντηση με Κιμ – Δεν θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος της Σιγκαπούρης

24.05.2018 14:01
Διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη για τον τόπο της συνάντησης Τραμπ- Κιμ - Media
 
Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμ προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Στην επιστολή γίνεται γνωστό από τον Τραμπ ότι η Σύνοδος της Σιγκαπούρης δεν θα διεξαχθεί.
 
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε ένα διαρκές «μπρος-πίσω» με τη συνάντηση αυτή, καθώς αρχικά η Πιονγκγιάνγκ είχε διαμαρτυρηθεί για στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα.
 
Στην επιστολή του προς τον Κιμ, ο Τραμπ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς, λόγω του τεράστιου θυμού σου και της ανοιχτής εχθρότητας που έδειξες με την τελευταία σου δήλωσε, αισθάνομαι ότι θα είναι ακατάλληλο, σε αυτή τη στιγμή, να πραγματοποιηθεί αυτή η επί μακρόν σχεδιαζόμενη συνάντηση».
 
Προσέθεσε, δε, ότι ελπίζει κάποια στιγμή να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας και χαρακτήρισε τη συνάντηση της Σιγκαπούρης ως «χαμένη ευκαιρία».
 
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικλ Πομπέο είχε συναντηθεί με τον Κιμ την ημέρα που οριζόταν στη θέση αυτή.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15