search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:57
MENU CLOSE

Μέχρι τέλος Ιουνίου οι αλλαγές σε νόμο Κατσέλη και Εξωδικαστικό

24.05.2018 14:11
29049598_ev_akinhta-1.jpg

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση τις αλλαγές που αφορούν στον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στον Εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των επιχειρηματικών οφειλών, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο κείμενο του μνημονίου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, προαπαιτούμενο αποτελεί ότι θα πρέπει εντός του Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ώστε να ενισχυθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με νέους υπαλλήλους υποστήριξης, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να μειωθεί το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εκκρεμών αιτήσεων του νόμου Κατσέλη που σήμερα λιμνάζουν στα Ειρηνοδικεία.

Στο πλαίσιο των αλλαγών για το νόμο Κατσέλη ως προαπαιτούμενο αναφέρεται η αυστηροποίηση του νόμου, η θεσμοθέτηση του μηχανισμού ο οποίος θα ελέγχει σε αρχικό στάδιο τις αιτήσεις που δεν πληρούν τους όρους με στόχο όπως αναφέρεται τη μείωση του χρόνου μεταξύ της κατάθεσης της αίτησης υπαγωγής και της έκδοσης της δικαστικής απόφασης.

Συγκεκριμένα σημειώνονται τα εξής: «οι αρχές θα τροποποιήσουν τον νόμο περί αφερεγγυότητας των νοικοκυριών και θα λάβουν πρόσθετες ενέργειες για την αντιμετώπιση των διαπιστωθεισών ελλείψεων, όπως καθορίζονται στο τεχνικό μνημόνιο συμφωνίας, κυρίως με τη θέσπιση κατάλληλου μηχανισμού φιλτραρίσματος μη – παραδεκτές αναφορές και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τη σημαντική μείωση του χρονικού διαστήματος μεταξύ της κατάθεσης της αναφοράς και της έκδοσης της δικαστικής απόφασης καθώς και της εξάλειψης των καθυστερημένων περιπτώσεων».

Παράλληλα το επικαιροποιημένο μνημόνιο σημειώνει ότι τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και η Γραμματεία του Ιδιωτικού Χρέους θα παρέχουν σε τριμηνιαία βάση πληροφορίες στα θεσμικά όργανα σχετικά με την απορρόφηση των κρατικών επιδοτήσεων που αφορούν στον νόμο Κατσέλη όπως είναι η επιδότηση δόσης του δανειοληπτών κτλ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:57