search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:48
MENU CLOSE

«Νέες θέσεις εργασίας, καμία μείωση μισθών»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2022
24-5-2018
27.05.2018 03:00
mas.jpg

 

Την τρίτη θέση κατέκτησε η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στα βραβεία Best Workplaces 2018 και είναι για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ανάμεσα στις δέκα εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Είναι δε η μοναδική εταιρεία από τον κλάδο των σούπερ μάρκετ που διακρίθηκε ανάμεσα στις δέκα πρώτες.

Η έρευνα Best Workplaces, την οποία διεξάγει το Great Place to Work Institute Hellas, είναι η μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Στο μοντέλο αξιολόγησης της έρευνας οι απαντήσεις των εργαζομένων έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην τελική βαθμολογία. Στην περίπτωση της Μασούτης αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι είναι μια εταιρεία με μεγάλη διασπορά των εργαζομένων της σε 272 καταστήματα, κεντρικές αποθήκες και γραφεία διοίκησης και όχι συγκεντρωμένοι όλοι σε ένα σημείο.

Μια πολύ σημαντική διάκριση, η οποία κάνει υπερήφανους όλους στη Μασούτης, αποτέλεσμα της εξαιρετικής σχέσης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους εργαζομένους και τη διοίκηση, η οποία είναι χτισμένη πάνω σε αξίες που αντέχουν στον χρόνο, κάτι που επιβεβαιώνεται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

Εδώ και επτά χρόνια το εργασιακό περιβάλλον της Μασούτης διακρίνεται ανάμεσα στα 10 πρώτα της Ελλάδας.

Ουσιαστικός δεσμός

«Ένας από τους βασικούς στόχους της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. είναι να προσφέρουμε ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας στους ανθρώπους μας», λέει ο διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων της αλυσίδας Θωμάς Χρήστου και συνεχίζει:

«Η διάκριση για έβδομη συνεχή χρονιά στα Best Workplaces, ως ένα από τα δέκα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα, αποδεικνύει ακράδαντα την επίτευξη αυτού του στόχου. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της αγοράς και τις ριζικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, η φετινή μας διάκριση καταδεικνύει τον ουσιαστικό δεσμό και τις σταθερές αξίες πάνω στις οποίες έχουμε χτίσει τη σχέση με τους εργαζομένους μας όλα αυτά τα χρόνια.

Από την αρχή της οικονομικής κρίσης δεν έχουμε κάνει καμιά μείωση μισθών, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας, παρέχουμε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, συμβάλλουμε στην εξέλιξη των ανθρώπων μας και στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Επίσης, υλοποιούμε συστηματικές και εστιασμένες στον ανθρώπινο παράγοντα δράσεις, όπως έρευνες απόψεων εργαζομένων, αθλητικές εκδηλώσεις, βελτίωση υλικοτεχνικών υποδομών, ενέργειες ΕΚΕ κ.λπ.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ως μια εταιρεία τέτοιου μεγέθους, 6.700 ατόμων, με 272 καταστήματα, γραφεία και logistics center, διατηρούμε τον ανθρώπινο χαρακτήρα μας. Είναι αλήθεια πως η φετινή τρίτη θέση μάς πλημμύρισε με χαρά, ταυτόχρονα όμως μας έκανε να νιώσουμε ακόμη βαθύτερα την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους ανθρώπους μας για την περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και να προσπαθήσουμε ακόμη πιο δυναμικά για ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς που μας τιμούν με την “ψήφο εμπιστοσύνης” τους επί επτά συνεχόμενα χρόνια.

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να λέμε αυτό που μας έμαθε ο ιδρυτής της εταιρείας μας, ότι “η δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας”. Θυμίζουμε επίσης ότι η εταιρεία δεν μείωσε μισθούς σε κανέναν εργαζόμενο, παρ’ ότι η τελευταία κλαδική σύμβαση εργασίας του 2012 προέβλεπε μείωση μισθών 6,5%, ενώ οι νέες προσλήψεις γίνονται με υψηλότερους μισθούς συγκριτικά με αυτά που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Μάλιστα στους εργαζομένους της εταιρείας παρέχεται έκπτωση 5% επί των αγορών τους, ενώ δίνεται χρηματικό bonus στους πωλητές κρεοπωλείου / μαναβικής, προκαταβολή μισθού σε όλους από 25% έως 40% του μισθού τους και άτοκα δάνεια σε περιπτώσεις ανάγκης.

Σε όσους εργαζόμενους κλείνουν 15 και 30 χρόνια στην εταιρεία δίνεται δώρο ρολόι χειρός κατά τη γιορτή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας – συνολικά κόβονται 300 βασιλόπιτες ανά έτος, ενώ το χρηματικό ποσό που μοιράζεται στους τυχερούς φθάνει τα 30.000 ευρώ».

Πέραν αυτών, το βορειοελλαδίτικο brand name Μασούτης ετοιμάζει κι άλλες εκπλήξεις, αφού ετοιμάζεται να κατέβει και στην Αθήνα μετά την εξαγορά της αλυσίδας Προμηθευτική, η οποία διαθέτει 57 καταστήματα στην Αττική. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει η εταιρεία στα 42 χρόνια της αναπτυξιακής της πορείας.

Μάλιστα ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εταιρείας Γιάννης Μασούτης τόνισε για την εξαγορά: «Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. είχε εκφράσει την επιθυμία για επέκταση του δικτύου Μασούτης στην Αττική υπό συγκεκριμένες συνθήκες, οι οποίες είναι προφανές ότι βρέθηκαν και ευνόησαν μια επιτυχημένη εξαγορά».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15