search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:33
MENU CLOSE

Στήριξη Τσίπρα στον Μπουτάρη – Ο «ιδιαίτερος συμβολισμός» της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

25.05.2018 06:05
Στήριξη Τσίπρα στον Μπουτάρη - Ο «ιδιαίτερος συμβολισμός» της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη - Media

Στην Θεσσαλονίκη συναντήθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης με τον Αλέξη Τσίπρα, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους σε εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων. 

Η συνάντηση έγινε στις 10.30 και στην είσοδο του Δημαρχείου ο κ. Μπουτάρης με τον κ. Τσίπρα είχαν ένα φιλικό και εγκάρδιο χαιρετισμό. Ο Δήμαρχος του γνώρισε τους ανθρώπους που δεν έφυγαν λεπτό από κοντά του την στιγμή που δεχόταν την επίθεση από τους ακροδεξιούς.

Πρόκειται για την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, καθώς και τους δύο φρουρούς του δημάρχου. 

Ο κ. Τσίπρας έκανε χειραψία και με τους τέσσερις, συνομίλησε για λίγο μαζί τους και στη συνέχεια ανέβηκαν στο γραφείο του δημάρχου.

Τι λέει το ρεπορτάζ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Μπουτάρης, θα μπορούσε από την πλευρά του Μαξίμου να είναι ένας πολιτικός ο οποίος μπορεί να συσπειρώσει προοδευτικό κόσμο γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, για το επόμενο βήμα του κυβερνώντος κόμματος. 

Πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι στις επόμενες εθνικές αλλά και αυτοδιοικητικές εκλογές το μέτωπο θα είναι «πρόοδος – συντήρηση». Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Παναγιώτη Ρήγα σε ραδιοφωνική συνέντευξη όπου τόνισε ότι «στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2019 θα συγκρουστούν ‘δύο πόλοι’ Από τη μια πλευρά θα είναι ο ‘προοδευτικός’ και από την άλλη οι «συντηρητικές» δυνάμεις». Σε αυτή την κατεύθυνση και αναφερόμενος ειδικότερα στον Γιάννη Μπουτάρη, σημείωσε ότι είναι από τους ανθρώπους που έχουν προοδευτικές απόψεις. Αναφέρθηκε στις θέσεις του κ. Μπουτάρη για τα δικαιώματα, προοδευτική αντίληψη απέναντι στο φασισμό αλλά και στις απόψεις του για την κοινωνία, αφήνοντας έτσι, ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης του Γ. Μπουτάρη στις επόμενες εκλογές. 

Ενδεικτικό της στήριξης του Γιάννη Μπουτάρη από το Μαξίμου αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και η σημερινή Αυγή όπου στο πρωτοσέλιδό της γράφει: Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Στήριξη στον Γ. Μπουτάρη. 

Η εφημερίδα βλέπει «ιδιαίτερο συμβολισμό» της σημερινής συνάντησης με τον Πρωθυπουργού και γράφει για το «αντιφασιστικό μανιφέστο από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης: “Να ονοματίσουμε τους οργανωτές εμπνευστές των φασιστικών σχεδίων και να τους απομονώσουμε. Θα συνεχίσω να υπηρετώ την ελευθερία του λόγου με ακόμη μεγαλύτερη σθένος και συνέπεια”. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32