search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:31
MENU CLOSE

«Κόλαση» για το μαλαισιανό αεροπλάνο – Κρεμλίνο: Δεν το ρίξαμε εμείς – ΗΠΑ: Παραδεχθείτε το

25.05.2018 14:04
«Κόλαση» για το μαλαισιανό αεροπλάνο - Κρεμλίνο: Δεν το ρίξαμε εμείς - ΗΠΑ: Παραδεχθείτε το - Media
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ , δήλωσε ότι η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες που της προσάπτουν οι διεθνείς ερευνητές, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία ευθύνεται για την κατάρριψη της πτήσης МН17 της μαλαισιανής αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines το 2014 στην ανατολική Ουκρανία και δεν εμπιστεύεται τα συμπεράσματα της ερευνητικής ομάδας επειδή δεν είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στην ερευνητική ομάδα.
 
Παράλληλα ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν δεν είχε μέχρι τώρα τον χρόνο να μελετήσει τα συμπεράσματα της ερευνητικής ομάδας στα οποία κατέληξαν οι ολλανδοί ερευνητές, οι οποίοι ερεύνησαν τα αίτια της συντριβής του μαλαισιανού Boeing.
 
Στις 24 Μαΐου κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι δεν έχει δει τα συμπεράσματα των Ολλανδών ανακριτών για τα αιτία της συντριβής της πτήσης МН17 στην Ανατολική Ουκρανία τον Ιούλιο του 2014 , αλλά έδωσε την διαβεβαίωση ότι η Μόσχα θα τα μελετήσει προσεκτικά.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου είπε επίσης ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση της συντριβής της πτήσης МН17 και παρουσιάσθηκαν κατά την συνέντευξη Τύπου της ερευνητικής ομάδας Bellingcat. «Δεν μπορώ να πω τίποτα γι αυτό το θέμα, δεν γνωρίζω τις είδους ενημέρωση ήταν αυτή , δεν γνωρίζω τα στοιχεία και δεν γνωρίζω σε ποιά βάση κατέληξαν σ’ αυτά τα συμπεράσματα», παρατήρησε ο Πεσκόφ.
 
ΗΠΑ: Παραδεχθείτε το
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τη Ρωσία να λογοδοτήσει για τον ρόλο της στην κατάρριψη ενός αεροσκάφους της Malaysia Airlines πάνω από την ανατολική Ουκρανία τον Ιούλιο του 2014.
 
«Είναι καιρός η Ρωσία να παραδεχθεί τον ρόλο της στην κατάρριψη του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH17 και να σταματήσει την πορωμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που διεξάγει», είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ σε μια δήλωση στην οποία επιρρίπτει την ευθύνη στη ρωσική επιθετικότητα για τον θάνατο περισσότερων από 10.300 ανθρώπων στην Ουκρανία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:31