search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:55
MENU CLOSE

Αυτές είναι οι πιο βρώμικες επιφάνειες μέσα στο σπίτι – Δεν πάει ο νους σας

25.05.2018 14:21
Αυτές είναι οι πιο βρώμικες επιφάνειες μέσα στο σπίτι - Δεν πάει ο νους σας  - Media

 

Είστε τακτική στο καθάρισμα και νομίζετε ότι το σπίτι σας λάμπει; Με μια πρώτη ματιά έχετε δίκιο. Υπάρχουν όμως επιφάνειες στο σπίτι που είναι γεμάτες βρώμα και δεν περάνει καν από το μυαλό μας ότι είναι βρώμικες.

Επιφάνειες κοπής: ότι κόβετε εκεί επάνω όσο και να το καθαρίσετε μετά θα παραμείνει βρώμικο. Σε έλεγχο που έγινε βρέθηκε ότι το 18 τοις εκατό των επιφανειών κοπής που ελέγχθηκαν είχαν βακτήρια, και το 14 τοις εκατό είχε μούχλα και άλλα ένζυμα.

Επιφάνειες κουζίνας: Ναι ναι λάμπουν και δείχνουν πεντακάθαρες. Είναι όμως; Τα σφουγγάρια και τα άλλα πανάκια καθαρισμού που έχετε για να καθαρίζετε τον πάγκο στην ουσία μεταφέρουν μικρόβια από το ένα σημείο στο άλλο. Το τριάντα-δύο τοις εκατό των επιφανειών που ελέγχθηκαν είχαν βακτήρια και μούχλα.

Τα κουμπιά του φούρνου: Εκεί και εάν έχει παρατηρηθεί βρώμα. Όπως μαγειρεύουμε τα λαδωμένα δάχτυλα μας αφήνουν (όσο και να τα έχουμε πλύνει) λίπη και υπολλείματα τροφών. Το 14 τοις εκατό είχε βακτήρια ενώ το 27 τοις εκατό μούχλα και άλλα ένζυμα.

Τα σφουγγάρια και το σύρμα κουζίνας: Το ξέρατε ότι τα σφουγγάρια, τα σύρματα και τα υπόλοιπα πανάκια καθαρισμού είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα σε ένα σπίτι; Είναι λογικό βεβαίως δεδομένου ότι τα χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα πάντα, από τον πάγκο της κουζίνας μέχρι το μπάνιο. Το 77 τοις εκατό των σφουγγαριών είχαν βακτήρια, ενώ το 86 τοις εκατό μούχλα και ένζυμα. Το 18 τοις εκατό είχε βακτήρια σταφυλόκοκκου που μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά από ασθένειες.

Οδοντόβουρτσες και κύπελλα: Τα δοχεία στα οποία τοποθετούμε τις οδοντόβουρτσες είναι πάρα πολύ βρώμικα και γεμάτα με κάθε είδους βακτήρια, μούχλα και άλλα μικρόβια.

Οι βρύσες του νιπτήρα: Η αλήθεια είναι ότι δεν δίνουμε την πρέπουσα προσοχή όταν τα καθαρίζουμε και αυτό εξηγεί γιατί είναι τόσο βρώμικες. Έχουν μικρόβια επειδή τις πιάνουμε με βρώμικα χέρια για να πλυθούμε. Το 9 τοις εκατό είχε βακτήρια και το 27 τοις εκατό μούχλα.

Οι μηχανές καφέ: Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η καφετιέρα σας μπορεί να σας αρρωστήσει; Εϊναι συνεχώς βρεγμένη και για αυτό το λόγο αναπτύσσονται εκεί μικροοργανισμοί οι οποίοι πολλαπλασιάζονται. Το 50 τοις εκατό των μηχανών καφέ είχαν μούχλα και το 9 τοις εκατό βακτήρια σταφυλόκοκκου.

Ο νεροχύτης της κουζίνας: Τα υπολείμματα των τροφών που μουλιάζουν στον νεροχύτη είναι αρκετά για να δημιουργηθούν και να πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια. Το 45 τοις εκατό είχε βακτήρια και το 27 τοις εκατό μούχλα.

Τα πλαστικά παπάκια του μπάνιου: Μπορεί να είναι το αγαπημένο παιχνίδι για τα παιδιά στη μπανιέρα, όμως είναι γεμάτα μικρόβια και μύκητες.

 

Πηγή: msn.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:54