search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:36
MENU CLOSE

Έξαλλη η Άγκυρα με τις ΗΠΑ: Δώστε μας τα F-35 αλλιώς θα υπάρξουν αντίποινα

25.05.2018 15:01
Έκλεισε το «ντιλ του αιώνα»: Έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση 50 F-35 στα ΗΑΕ - Media

 

Παγωμάρα και οργή: κάπως έτσι περιγράφονται τα συναισθήματα της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας μετά την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ να «παγώσει» το πρόγραμμα εξοπλισμών της χώρας, ουσιαστικά προχωρώντας σε αναβολή της παράδοσης των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35, τα οποία και αποτελούν διακαή πόθο του Ερντογάν.

Η Τουρκία θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία για να προστατέψει τις εταιρείες της από αμερικανικές κυρώσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην Άγκυρα, μια ημέρα αφού οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε ιρανικές και τουρκικές εταιρείες σε μια κίνηση με στόχο ιρανικές αεροπορικές εταιρείες.
 
Ο Χαμί Ακσόι δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις για να προμηθευθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες αεριωθούμενα F-35 της Lokheed Martin και ότι η Άγκυρα περιμένει απ’ όλες τις πλευρές να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας υιοθέτησε την Πέμπτη τη δική της εκδοχή ενός νομοσχεδίου αμυντικής πολιτικής ύψους 716 δισεκ. δολαρίων, στο οποίο περιλαμβάνεται μέτρο για να εμποδισθεί η Τουρκία να αγοράσει τα F-35.
 
Η Άγκυρα επίσης δήλωσε πως θα λάβει όλα τα μέτρα για να προστατέψει εταιρείες της από τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Ο Ακσόι προσέθεσε ότι αντιπροσωπεία των ΗΠΑ συζήτησε στην Άγκυρα το θέμα της Μανμπίτζ. Οι δύο χώρες πρόσθεσε ο Ακσόϊ έχουν φτιάξει μια ομάδα συζητήσεων προκειμένου να αποτρέψουν μια αθέλητη σύγκρουση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:32