search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:59
MENU CLOSE

Άσκηση κυβερνο-ασφάλειας από το ΓΕΕΘΑ

25.05.2018 15:54
«Darkside»: Οι... φιλάνθρωποι χάκερς - Media

 

Περισσότερα από 200 στελέχη, από 25 φορείς από όλη τη χώρα, ασκήθηκαν στην αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών κυβερνο-ασφάλειας, στο πλαίσιο της εθνικής διακλαδικής άσκησης Κυβερνο-άμυνας “ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2018”,που διεξήχθη υπό το συντονισμό του ΓΕΕΘΑ και ολοκληρώθηκε σήμερα, καλύπτοντας τόσο μεμονωμένα συμβάντα όσο και περιστατικά ευρύτερης έκτασης που απαιτούσαν συντονισμένη ανταπόκριση σε πολλαπλά επίπεδα.

Ειδικώτερα στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τα επεισόδια που αντιμετωπίσθηκαν κάλυψαν πλειάδα αντικειμένων κυβερνοάμυνας, όπως ανάλυση ιομορφικού λογισμικού, ψηφιακή διερεύνηση πειστηρίων σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα Η/Υ και έξυπνων κινητών τηλεφώνων, έλεγχο ευπαθειών εφαρμογών διαδικτύου και ιστού και εντοπισμό και ανάλυση παραβίασης δικτυακής υποδομής.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιμετώπιση των απειλών του κυβερνοχώρου βρέθηκε στο επίκεντρο της 12ης διαβαλκανικής σύνοδου Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Βελιγράδι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:59