search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:41
MENU CLOSE

Με «παιχνιδιάρικη» διάθεση μας αφήνει ο Μάιος – Εναλλαγές του καιρού με ηλιοφάνεια και καταιγίδες

27.05.2018 05:29
Αρχή φθινοπώρου με καλοκαιρινές θερμοκρασίες – Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο - Media

 

Οι εναλλαγές μεταξύ ηλιοφάνειας και καταιγίδων αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού αυτή την τελευταία Κυριακή του Μαΐου.

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές στο Αιγαίο, τη Θράκη, και την Ανατολική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο, ενώ καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά από 18 έως 31 βαθμούς, στα νότια από 19 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 28, στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 27, και στην Κρήτη από 18 έως 24.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι περισσότερες, κυρίως στα βόρεια του νομού. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει κυρίως στα βόρεια του νομού τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου και το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και παροδικά κατά τόπους το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές ενώ μεγάλη πιθανότητα για καταιγίδα υπάρχει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι θα γίνουν παροδικά νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:41