search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:05
MENU CLOSE

Επίσκεψη-φιάσκο Κασιδιάρη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αθηναίων – «Οι εργάτες του γύρισαν την πλάτη»

27.05.2018 08:36
Αντιφασιστική συγκέντρωση σε ομιλία του Κασιδιάρη - Κλειστός ο σταθμός στον Κεραμεικό  - Media

 

Σε φιάσκο εξελίχθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» η επίσκεψη του Η. Κασιδιάρη στο αμαξοστάσιο του δήμου Αθηναίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, οι εργαζόμενοι του Δήμου «γύρισαν την πλάτη» στον υπόδικο νεοναζί βουλευτή και δημοτικό σύμβουλο, με αποτέλεσμα η φιλόδοξη επίσκεψη να λήξει άδοξα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κρυφά και στη ζούλα, όπως συνηθίζουν οι θρασύδειλοι ναζί της ΧΑ, ο Κασιδιάρης τόλμησε την Παρασκευή 25 Μάη να πατήσει το πόδι του στο Γκαράζ του Δήμου της Αθήνας στην Ιερά οδό.
Χωρίς καμιά προειδοποίηση και χωρίς να έχει εκδώσει την παραμικρή ανακοίνωση ο υπόδικος ναζιστής εισέβαλε στα γραφεία των σωματείων και στα συνεργεία των φορτηγών και των σκουπιδιάρικων και προσπάθησε να επιβάλει τη θέση του και να δημιουργήσει σκηνικό τάχα επίσημης συνάντησης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών και των εργατριών στο χώρο του γύρναγε επιδεικτικά την πλάτη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ακριβώς λόγο της αδιαφορίας και της σιχαμάρας που έδειξε ο κόσμος απέναντί του και μόλις ο ίδιος αντιλήφθηκε την παρουσία του συνεργείου της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας που έκανε την εβδομαδιαία του εξόρμηση στο χώρο του γκαράζ, τράπηκε γρήγορα σε φυγή, χωρίς καν να ανέβει στο δεύτερο όροφο του κτηρίου που στεγάζονται οι εργαζόμενοι στα γραφεία κίνησης, πράσινου, οδοποιίας, κ.ά.

Ο αιμοσταγής λύκος που όλα τα χρόνια που βρίσκεται στον δημοτικό συμβούλιο δεν έχει νοιαστεί ούτε μια φορά για το καλό των εργατών είτε στην καθαριότητα, είτε αλλού, μυρίστηκε εκλογές και είπε να περάσει από την Ιερά οδό ντυμένος πρόβατο. Είναι η κλασική τακτική των ναζί της ΧΑ που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Την μία πουλάνε τσαμπουκά και πολλοί μαζί χτυπάνε ανυπεράσπιστους ανθρώπους, και την άλλη αρνούνται την ίδια τους την ναζιστική ιδεολογία και το παίζουν καλοκάγαθοι πατριώτες.

Την ίδια ώρα στη δίκη της ΧΑ στο Εφετείο της Αθήνας αποδεικνύεται με αδιάσειστα στοιχεία η ύπαρξη της εγκληματική ναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή με αρχηγό τον Μιχαλολιάκο. Την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εξέτασης του σκληρού δίσκου του φύρερ-Μιχαλολιάκου παρουσιάστηκε απόσπασμα ομιλίας που ο ίδιος ο φύρερ-Μιχαλολιάκος ανακοινώνει το διορισμό του Κασιδιάρη σαν υπεύθυνου για την εκπαίδευση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Αποδείχτηκε πλέον με τα λόγια του ίδιου του αρχηγού πως ο Κασιδιάρης ήταν υπεύθυνος της εκπαίδευσης των δολοφόνων της ναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή, όπως ο Ρουπακιάς. Στριμωγμένοι από τις αποκαλύψεις της δίκης οι ναζί της ΧΑ ψάχνουν τρόπο να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους προσπαθώντας να το παίξουν νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Ο ναζί Κασιδιάρης και οι χρυσαυγίτες παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται για το καλό των εργατών ενω είναι αποδεδειγμένα πλέον υπέρμαχοι των συμφερόντων των εφοπλιστών, των καπιταλιστικών λόμπι και των ιδιωτών που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν και να ξεκοκαλίσουν την καθαριότητα στο δήμο της Αθήνας και όλης της χώρας.

Είναι πραγματική ύβρις, ο αρχιναζί Κασιδιάρης να τολμάει να πατάει το πόδι του στο κέντρο της ηρωικής απεργίας των εργατών καθαριότητας που τον περσινό Ιούλη του 2017 έδειξε την δύναμη που έχουν οι εργάτες να ενώνονται και να νικάνε. Ενωμένοι συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα για μόνιμες προσλήψεις με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ενάντια στους ιδιώτες που θέλουν να βγάζουν κέρδη στις πλάτες των εργατών, που κρατάνε καθαρή αυτή την πόλη. Και σε εκείνη την απεργία η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής απέδειξε στην πράξη πως ο ρόλος της είναι να στηρίζει το ιδιωτικό κεφάλαιο, τους πλούσιους, τους καπιταλιστές.

Το εισαγγελικό βούλευμα παρέπεμψε σε δίκη 68 ναζί της Χρυσής Αυγής, βουλευτές και πυρηνάρχες τω ταγμάτων εφόδου για την λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης που φοράει το μανδύα πολτικού κόμματος. Γι αυτο άλλωστε η Βουλή πάγωσε τη χρηματοδότηση στους ναζί ενω ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προσκαλεί ποτέ τον φύρερ Μιχαλολιάκο στις συνατήσεις των αρχηγών των κομμάτων. Οι ίδιοι οι ναζί έχουν δηλώσει ότι χρησιμοποιούν την παρουσία τους εκεί με στόχο να καταργήσουν τη δημοκρατία. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει μπλοκάρει την παρουσία τους στα σωματεία. Η ΠΟΣΠΕΡΤ μπλόκαρε την “μηνιάτικη ώρα του αρχηγού” με στάση εργασίας. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία εμπόδισαν την χυδαία ρατσιστική εκστρατεία “αιμοδοσία μόνο για Έλληνες” και ο Δήμος της Αθήνας “τα ρατσιστικά συσσίτια μόνο για Έλληνες.” 
Πολύ ορθά, κανένας συνδικαλιστής στους δήμους και πουθενά στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα δεν σφίγγει τα χέρια των ναζί δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, εκείνων που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην Ζώνη Περάματος ενω έστηναν κίτρινο εργοδοτικό σωματείο. Τους γυρνάει την πλάτη. Γι αυτο και κανένα σωματείο δεν επιτρέπει στους ναζιστές να σουλατσάρουν στους εργατικούς χώρους. Χρειάζεται να μπλοκάρουμε την παρουσία τους παντού. Ειδικά τα σωματεία των Δήμων δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ που πρώτη είχε βγει στους δρόμους μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δηλώνοντας ξεκάθαρα πως οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στα σωματεία και τους χώρους δουλειάς.

Τα σωματεία χρειάζεται να μην επιτρέψουν ούτε στον Κασιδιάρη ούτε σε κανέναν από τους ναζί να κυκλοφορούν και να επιθεωρούν τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειά τους, ούτε στο γκαράζ στην Ιερά, ούτε σε κανένα κτήριο του Δήμου της Αθήνας. Όλα τα σωματεία του δήμου της Αθήνας σε όλους τους χώρους και τις υπηρεσίες του Δήμου χρειάζεται να στείλουν ένα ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα.

Την ώρα που η φασιστική απειλή μεγαλώνει σε όλη την Ευρώπη, στην Ελλάδα το αντιφασιστικό κίνημα έχει καταφέρει να στείλει του ναζί της ΧΑ στο σκαμνί να δικάζονται για τα εγκλήματά τους. Δεν περιμένουμε το δικαστήριο για να προχωρήσουμε στην απονομιμοποίησή τους. Ο ναζισμός καταδικάστηκε μια και καλή πάνω στις στάχτες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Αουσβιτς και του Νταχάου, στα πεδία των μαχών με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς στα στη Μ. Ανατολή και σε όλη την Ευρώπη, στα καμένα σπίτια στο Δίστομο και τα Καλάβρυτα, στις μάντρες της Καισαριανής και της Νίκαιας.

Είναι η ώρα να στείλουμε και στο Δήμο της Αθήνας ένα ξεκάθαρο αντιφασιστικό μήνυμα. Οι ναζί απόγονοι των δοσίλογων, των ταγματασφαλιτών, των κουκουλοφόρων που κατέδιδαν του αγωνιστές της αντίστασης δεν έχουν χώρο ανάμεσά μας. Είναι ανεπιθύμητοι και στους χώρους δουλειάς μας και στις γειτονιές μας. Να μπλοκάρουμε την παρουσία των υπόδικων ναζιστών της Χρυσής Αυγής όπου και αν εμφανίζονται. Στους εχθρούς της ελευθερίας δεν δίνουμε καμιά ελευθερία να σπέρνουν το ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο.

Ούτε στην Ιερά οδό, ούτε στο Δήμο της Αθήνας, ούτε πουθενά, να πετάξουμε τους φασίστες έξω από τους χώρους δουλειάς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01