27/01/2020 07:32:20

Καφαντάρη: Η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει σημεία του νόμου για το ασφαλιστικό

Καφαντάρη: Η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει σημεία του νόμου για το ασφαλιστικό  - Media

 

Η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά.

«Κλείνει η τέταρτη αξιολόγηση. Ήδη, οι ευρωπαίοι αναγνωρίζουν το πόσο συνεπής ήταν η Ελλάδα στις δεσμεύσεις της. Το θέμα είναι ότι τον Αύγουστο θα έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε από αυτές τις συμφωνίες. Υπάρχουν δείκτες σχετικά με την ανεργία που έπεσε στο 7%, με το ότι για πρώτη φορά οι επιχειρήσεις που ανοίγουν είναι – βάσει στοιχείων ΕΣΕΕ και ΕΡΓΑΝΗ – περισσότερες από αυτές που κλείνουν, οι καινούριες θέσεις εργασίας κατά 55% είναι πλήρους απασχόλησης .

 Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έκοψαν επίδομα Χριστουγέννων και Πάσχα, δώρο και άδεια, παρέδωσαν ελλειμματικό το ασφαλιστικό, το psi κλπ. δεν μπορούν να μιλούν για συντάξεις. Ο Νόμος Κατρούγκαλου είναι μία τομή στο ασφαλιστικό, με την έννοια ότι δημιουργεί ίσους όρους για όλους με την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Όπως είπε και ο Πρόεδρος των εργαζομένων βάσει των στοιχείων του, καθώς δεν έχει δημοσιευτεί κάποιος πίνακας από το Υπουργείο, οι χαμηλές συντάξεις μπορεί να αυξηθούν από 20-70 ευρώ. Από το Σεπτέμβριο θα μπορέσουμε να πάρουμε και κάποια μέτρα, για παράδειγμα η απώλεια του ΕΚΑΣ θα μπορούσε να αντικατασταθεί με κατάργηση εισφοράς στα φάρμακα, πρόταση που έχει λεχθεί από το Υπουργείο.

Ήμασταν στο χείλος της καταστροφής και επιλεχθήκαμε από τον ελληνικό λαό, το Σεπτέμβριο του 2015, να βγάλουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία και να παραμείνει στο ευρώ και στην Ευρώπη. Δύσκολα μέτρα, αλλά προσπαθούμε ό,τι μπορούμε. Δόθηκε το υπερπλεόνασμα και από το Σεπτέμβριο ίσως μπορέσουμε να κάνουμε και παραπάνω πράγματα γιατί στόχος μας είναι η ικανοποίηση των αναγκών των συμπολιτών μας.

Οι τροποποιήσεις στο Νόμο Κατρούγκαλου και οι ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό δείχνουν ότι η Κυβέρνηση έχει επαφή με τον κόσμο, βλέπει τις ανάγκες και προσπαθεί να διορθώσει και να βελτιώσει πράγματα». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.