search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:25
MENU CLOSE

Η απολογία της γιατρού του Λαϊκού με τα αντικαρκινικά φάρμακα: Έκανα απόπειρα αυτοκτονίας με νυστέρι

27.05.2018 16:09
Η απολογία της γιατρού του Λαϊκού με τα αντικαρκινικά φάρμακα: Έκανα απόπειρα αυτοκτονίας με νυστέρι - Media

 

Η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού που προφυλακίστηκε χθες, δηλώνει μετανιωμένη για όσα συνέβησαν και υποστηρίζει ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με νυστέρι. Στην απολογία της αναφέρει πως είχε στηθεί το κόλπο με τις παράνομες συνταγογραφήσεις αντικαρκινικών φαρμάκων.

Η ίδια υποστηρίζει ότι ένα χρόνο τώρα δεχόταν απειλές κατά της ζωής της από άγνωστο άτομο ο οποίος την εκβίασε ουσιαστικά να μπει στο κύκλωμα:

«Τις επόμενες ημέρες όμως, ο άνθρωπος αυτός, παρουσιάζονταν έξαφνα μπροστά μου, συνήθως σε δημόσιους χώρους, είτε έξω από το ιατρείο μου ή το Ιατρείο του Λαϊκού Νοσοκομείου και προσπαθούσε να με δωροδοκήσει να συνεργαστώ στο σχέδιό του. Την 3η ή 4η φορά, αρνούμενη να συνεργαστώ, του ανέφερα ότι, αν συνέχιζε θα προέβαινα, σε καταγγελία στην αστυνομία. Τότε μου έπιασε το χέρι μου και με ανάγκασε να αγγίξω την ζώνη του, όπου ένιωσα ένα όπλο, λέγοντας μου τα εξής: «Θα συνεργαστείς θες δε θες. Γιατί αλλιώς θα βλάψουμε και εσένα και τον άντρα σου. Σας παρακολουθούμε και τους δύο από καιρό. Αν πεις τίποτα στην αστυνομία έχετε πεθάνει και οι δύο. Από αύριο περιμένω συνταγές, σε φάκελο κάτω από το ιατρείο σου , αλλιώς τέλειωσες. Και μην κάνεις καμία βλακεία. Έχουμε μάτια παντού». Ήταν ένα ψηλός, αδύνατος μελαμψός άνδρας με μουστάκι, 40-45 ετών, ο οποίος φαίνονταν ότι δεν ήταν Έλληνας, πλην όμως μιλούσε άπταιστα ελληνικά, όπως αναφέρει. “Τρομοκρατήθηκα. Κυρίως φοβήθηκα να μην συμβεί κάτι στο σύζυγό μου. Έτσι, υπό την απειλή αυτή, έκανα την ανοησία να συντάξω κάποιες συνταγές στο ΑΜΚΑ ασθενών και να τις αφήσω σε κλειστό φάκελο στην είσοδο του ιδιωτικού μου ιατρείου, όπως μου είχε ζητήσει να κάνω. Αυτή ήταν και η απαρχή ενός εφιάλτη για εμένα, τον οποίο έζησα για ένα περίπου χρόνο και μέχρι την σύλληψή μου από την Οικονομική Αστυνομία».

Σύμφωνα με την κατηγορουμένη, «από τις επόμενες ημέρες και μετά, μέχρι και τις αρχές Μαΐου 2018, το πρόσωπο αυτό, ασκώντας πάνω μου τρομερή ψυχολογική βία, με εξανάγκαζε να του παραδίδω συνταγές διαφόρων φαρμάκων, κυρίως αντικαρκινικών δηλ. «NEXAVAR», «SUTENT», «AFINITOR» κλπ. εκβιάζοντάς με, με τα εξής λόγια: «Τώρα έμπλεξες. Δεν μπορείς να σταματήσεις. Αν πας στην αστυνομία η σε κανένα δικηγόρο, πέθανες και εσύ και άντρας σου.» Φρόντιζε δε το άτομο αυτό, να εμφανίζεται αναπάντεχα σε μέρη και σε στιγμές που δε το περίμενε, ώστε να της δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν μπορούσε να διαφύγει της επιτήρησής του, κατατρομοκρατώντας την.

Η γιατρός, περιγράφει μάλιστα και ένα ατύχημα που είχε όταν κινούνταν με τον σύζυγο της με την μοτοσυκλέτα τους, σε παραλιακή λεωφόρο, όταν ένα αυτοκίνητο τους έκλεισε το δρόμο.

​«Μετά από λίγες ημέρες και αφού, είχαμε γυρίσει στην Αθήνα, ο ανωτέρω με συνάντησε κάτω από το ιατρείο μου, και δείχνοντάς μου τον σύζυγό μου σε φωτογραφία που είχε λάβει στο κινητό του τηλέφωνο, μου είπε: «Είδες τι παθαίνει όποιος δεν συνεργάζεται; Φρόντισε την επόμενη φορά να μην έχετε χειρότερη κατάληξη».

Μετά το περιστατικό αυτό έγινε, όπως υποστηρίζει, ένα άβουλο πλάσμα στα χέρια του αγνώστου.

«Μου απέσπασε ένα σύνολο συνταγών αντικαρκινικών φαρμάκων, των οποίων τον ακριβή αριθμό δεν θυμάμαι. Τις συνταγές αυτές, αφού τις εξέδιδα, τις άφηνα σε κλειστούς φακέλους στην είσοδο της πολυκατοικίας του γραφείου μου και δεν γνωρίζω ποιος τις παραλάμβανε μετά, παρ’ όλο που κάποιες στιγμές, προσπάθησα να διαπιστώσω ποιος το έκανε, χωρίς να τα καταφέρω».

Μάλιστα για να ξεφύγει από τον εφιάλτη και για μπορέσει να προκαλέσει ελέγχους, εσκεμμένα στις συνταγές που συνέτασσε ανέγραφε κωδικούς ασθενειών αναντίστοιχους προς τις θεραπείες που συνταγογραφούνταν στους ασθενείς «με την ελπίδα οι συνταγές αυτές να γίνουν αντιληπτές από τον ελεγκτικό μηχανισμό του αρμόδιου φορέα, με σκοπό τον μεν να μην εκτελεστούν το δε να προκαλέσω εκτεταμένη έρευνα σε όλα τα Νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας».

Η ανακρίτρια την ρώτησε γιατί δεν πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το γεγονός. Η γιατρός ισχυρίζεται ότι προσπάθησε, αλλά οι αστυνομικοί την αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό γιατί δεν είχε στα χέρια της καμία απόδειξη για όσα έλεγε και έτσι δεν προχώρησε σε μήνυση

Και στην απολογία της συνεχίζει: «Το βράδυ όμως της 8/5/2018 και ενώ είχα βγει για λίγο από την κατοικία μας στην οδό Αλκιμάχου, ενώ διέσχιζα το αλσύλλιο πίσω από τον χώρο της Πινακοθήκης Αθηνών, γυρίζοντας στο σπίτι από όπου είχα βγει για να αγοράσω τσιγάρα, αισθάνθηκα κάτι να με αγγίζει στην πλάτη. Γύρισα και είδα το πρόσωπο που με εκβίαζε μέχρι τότε, να με απειλεί με ένα πιστόλι το οποίο κρατούσε και το οποίο είχε εμφανώς στραμμένο προς το πρόσωπό μου. Μου είπε δε τα εξής: «Αν τολμήσεις να πεις το παραμικρό στον οποιοδήποτε, σε 24 ώρες θα έχετε πεθάνει και οι δύο. Μην νομίζεις ότι τελείωσες μαζί μας»».

Τότε εξομολογήθηκε τα όσα είχαν συμβεί στον άνδρα της και αποφάσισαν να εξαφανιστούν. Τότε υποστηρίζει ότι σκέφτηκε και να αυτοκτονήσει. Η 44χρονη ζητεί μέσω του υπομνήματος της από την ανακρίτρια, το άνοιγμα όλων των τραπεζικών της λογαριασμών αλλά και του κινητού της τηλεφώνου για να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί της ότι δεν έπαιρνε χρήματα για την συνταγογράφηση, αλλά και ότι δεν είχε καμία σχέση με τους συγκατηγορουμένους της.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15