search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:33
MENU CLOSE

Αυτοί οι κατάλογοι της ΙΚΕΑ έγιναν ανάρπαστοι – Το μοντέρνο σπίτι από το 1951 ως το 2000 (Vintage κατάλογοι)

29.05.2018 06:39
Αυτοί οι κατάλογοι της ΙΚΕΑ έγιναν ανάρπαστοι - Το μοντέρνο σπίτι από το 1951 ως το 2000 (Vintage κατάλογοι) - Media

 

Αυτό είναι το ιδανικό σπίτι που σχεδίασε ο mr IKEA από το 1951 έως το 2000, σύμφωνα με τους Vintage  καταλόγους της εταιρείας.

Ο «πατέρας» του ΙΚΕΑ, ο Feodor Ingvar Kamprad, ίδρυσε την εταιρεία το 1943 όταν ήταν μόλις 17 ετών. Ακόμα και το κίτρινο-μπλε λογότυπο είναι ένα ακρωνύμιο, αποτελούμενο από τα αρχικά του που συνδυάστηκαν με το πρώτο γράμμα του Elmtaryd, το όνομα του αγροκτήματος όπου μεγάλωσε  και Aggunaryd, την περιοχή στη Σουηδική που έζησε. 

Το ΙΚΕΑ έγινε ο γίγαντας της λιανικής πώλησης με έσοδα άνω των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία είναι γνωστή για τα μοντερνιστικά σχέδια για διάφορους τύπους συσκευών και επίπλων και την σχεδίασή της συχνά συνδέεται με την φιλική προς το περιβάλλον απλότητα.

Πρόσφατα, το περιοδικό Nordic Style παρουσίασε μια συλλογή παλαιών εξώφυλλων των καταλόγων που ανέβασε η ομάδα επικονωνίας της εταιρείας στο λογαριασμό που διαχειριζεται στο Pinterest.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28