search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:02
MENU CLOSE

Χρυσόγονος κατά συγκέντρωσης Κεμαλιστών στην Θράκη – Δήλωναν ότι θα πάρουν τα νησιά όπως ο Ετσεβίτ την Κύπρο

29.05.2018 11:34
Χρυσόγονος κατά συγκέντρωσης Κεμαλιστών στην Θράκη - Δήλωναν ότι θα πάρουν τα νησιά όπως ο Ετσεβίτ την Κύπρο - Media

 

Την απαγόρευση προεκλογικής ομιλίας από Κεμαλιστές του κόμματος CHP στην Κομοτηνή, ζητά με επιστολή του ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος.

Όπως λέει, το κόμμα επιβουλεύεται ανοιχτά την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, όπως προκύπτει από δηλώσεις ηγετικών του στελεχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Ευρωβουλευτή:

Η επικείμενη επίσκεψη στην Κομοτηνή και προεκλογική ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση, μπροστά στο κτίριο των γραφείων της «Τουρκικής Νεολαίας», του υποψήφιου του κόμματος CHP για την προεδρία της Τουρκίας, κ. Μουχαρέμ Ιντζέ, μεθαύριο Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, αποτελεί ιταμή πρόκληση έναντι της Ελλάδος και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Υπενθυμίζω ότι ο αρχηγός του ίδιου κόμματος, κ. Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, είχε δηλώσει πριν τέσσερις μόλις μήνες, στις 10 Ιανουαρίου 2018, ότι «τα νησιά του Αιγαίου είναι υπό την κατοχή του ελληνικού στρατού». Συνέχισε λέγοντας ότι τα νησιά αυτά «θα έρθω το 2019 και θα τα πάρω όπως πήρε ο Ετσεβίτ την Κύπρο». 

Επομένως το κόμμα αυτό απειλεί δημοσίως την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και προφανώς η προεκλογική ομιλία Ιντζέ σε μια πόλη όπου δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι, παρά μόνο ομόθρησκοί του Έλληνες πολίτες, εντάσσεται στην επεκτατική αυτή στρατηγική. 

Το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη και ειδικότερα η αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης οφείλουν, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 2 του Συντάγματος, να απαγορεύσουν τη υπαίθρια αυτή συνάθροιση, αφού είναι προφανές ότι εξαιτίας της επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Η Κομοτηνή είναι πόλη ελληνική και ταυτόχρονα ευρωπαϊκή και όχι τουρκική.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:01