search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:09
MENU CLOSE

Βουνά από σκουπίδια στην Κέρκυρα – Λύση στη Λευκίμμη «βλέπει» ο δήμαρχος

29.05.2018 13:37
Βουνά από σκουπίδια στην Κέρκυρα - Λύση στη Λευκίμμη «βλέπει» ο δήμαρχος - Media

 

Ατελείωτα είναι πλέον τα βουνά των απορριμμάτων που έχουν συγκεντρωθεί σε κάθε γωνιά του νησιού, μετά και το αδιέξοδο της επίρριψης των απορριμμάτων στον ήδη γεμάτο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και τις καταστροφές στις εγκαταστάσεις του που υπέστη πριν από δύο εβδομάδες ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

Η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας εναντίων του δημάρχου Κώστα Νικολούζου και του αντιδημάρχου καθαριότητας, Σπύρου Ασπιώτη, για απόπειρα υποβάθμισης του περιβάλλοντος κατά συναυτουργία, οδήγησε την Τρίτη τον δήμαρχο Κέρκυρας, σε συνέντευξη τύπου, κατά την οποία, ανακοίνωσε την αναγκαστική λειτουργία της ενδιάμεσης διαχείρισης στο Τεμπλόνι και την εναπόθεση των δεματοποιημένων απορριμμάτων στο ΧΥΤΥ της Λευκίμμης. Η συγκεκριμένη, διαχείριση των απορριμμάτων, αναμένεται, σύμφωνα με το δήμαρχο να ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή.

Από την άλλη πλευρά, αντίθετοι δηλώνουν στις προθέσεις του δημάρχου οι κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας, που ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις ενάντια στη χρήση του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, με τον δήμαρχο να κάνει σήμερα έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να επιδείξουν πνεύμα συναίνεσης.

Την ίδια ώρα οι τόνοι σκουπιδιών που συσσωρεύονται σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες στο νησί κάνουν πολύ δύσκολη την καθημερινότητα στους κατοίκους, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. Όπως ανέφερε ο κ. Νικολούζος, «για την αντιμετώπιση του κινδύνου της δημόσιας υγείας, αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να ξεκινήσουν ψεκασμοί και μυοκτονίες σε σημεία συσσώρευσης των μεγάλων όγκων σκουπιδιών».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30