search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:09
MENU CLOSE

Σκληρή επίθεση Γεροβασίλη-Αχτσιόγλου στον Μητσοτάκη για δημόσιο-εργασιακά

29.05.2018 15:01
Σκληρή επίθεση Γεροβασίλη-Αχτσιόγλου στον Μητσοτάκη για δημόσιο-εργασιακά - Media

 

«Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ξανά “λίπος” και “περιττό βάρος” στο Δημόσιο», υπογραμμίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας το σημείο της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ περί αύξησης του μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη «σκόπιμα προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να παραπληροφορήσει τους Έλληνες πολίτες». Η υπουργός, επικαλούμενη τη σχετική απογραφή, αναφέρει ότι το μόνιμο προσωπικό το Δεκέμβριο του 2017 ήταν 566.861, το Δεκέμβριο του 2016, 565.671 και τον Δεκέμβριο του 2014, 576.856.

Δηλαδή το μόνιμο προσωπικό του Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων των Σωμάτων Ασφαλείας, των εκπαιδευτικών, του κλήρου κ.ά.) είναι μειωμένο κατά περίπου 10.000 σε σχέση με την περίοδο που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας, προσθέτει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Σε μια ομιλία στην οποία ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να επωμίζονται και το βάρος μιας ιδιωτικής ασφάλισης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ξανά τη σκληρή νεοφιλελεύθερη ιδεολογία που θέλει με κάθε τρόπο την συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και την εκχώρηση υπηρεσιών του στον ιδιωτικό. Ευτυχώς, ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος παλαιότερα χαρακτήρισε ως “λίπος” και “περιττό βάρος” εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των απολύσεών του, δεν θα βρεθεί ποτέ στην “ευχάριστη” θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά του», καταλήγει η κ. Γεροβασίλη.

Αχτσιόγλου: Ευτυχώς για τους εργαζόμενους δεν κυβερνά ο Μητσοτάκης

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη σημείωσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook για το σχέδιό του για την εργασία ότι «το μοντέλο που περιέγραψε, είναι φτηνοί και απροστάτευτοι εργαζόμενοι σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, «τοποθετούμενος κυνικά ως η τελευταία γραμμή άμυνας των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών, υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψει την αναβίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά ως “ιδεοληψίες” τη βελτίωση της θέσης και της διαπραγματευτικής ικανότητας των εργαζομένων, ενώ δήλωσε ότι θα ενισχύσει την ιδιωτική ασφάλιση».

«Δυστυχώς, για τους εργαζόμενους της χώρας, τα μέτρα που υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, είναι αυτά που εφαρμόστηκαν την περίοδο της διακυβέρνησης του κόμματός του. Ευτυχώς, για τους εργαζόμενους της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά και δεν μπορεί να ανακόψει ούτε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ούτε την αύξηση του κατώτατου μισθού, ούτε την επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας», τόνισε η υπουργός Εργασίας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:08