search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:52
MENU CLOSE

Στο χάος η Ιταλία: Για εκλογές «εδώ και τώρα» κάνουν λόγο τα ΜΜΕ

29.05.2018 15:29
Στο χάος η Ιταλία: Για εκλογές «εδώ και τώρα» κάνουν λόγο τα ΜΜΕ - Media

 

Την ώρα που οι αγορές σφυροκοπούν τα ιταλικά ομόλογα και ασκούν πιέσεις συνολικά στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, στην Ιταλία το πολιτικό σκηνικό μοιάζει με κινούμενη άμμο, όπου τα δεδομένα αλλάζουν σχεδόν ώρα με την ώρα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο εντολοδόχος τεχνοκράτης πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλι φέρεται να αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο στον Κιρινάλιο Λόφο, χωρίς να ανακοινώσει τη λίστα των υπουργών της κυβέρνησής του.

Μια ερμηνεία που δίνουν τα ιταλικά ΜΜΕ είναι ότι ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα προτίθεται ενδεχομένως να προχωρήσει σε άμεση διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
 
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τη Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια και το «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τεχνοκρατών, η οποία θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές τον Οκτώβριο.
 
Η Ρώμη… ρίχνει και τη Wall Street
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο χρηματιστήριο της Wall Street, καθώς η ιταλική κρίση δεν προκαλεί αναταράξεις μόνο στην Ευρώπη. Η πολιτική κρίση στην Ιταλία βουλιάζει τα διεθνή χρηματιστήρια, κυρίως από τον φόβο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δοκιμαστεί ακόμη μια φορά.
 
Στο ταμπλό, ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας υποχωρεί 259 μονάδες (-1,05%) στις 24,493.41 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών τεχνολογίας χάνει 23 μονάδες (-0.31%) στις 7,410.85 μονάδες και ο ευρύτερος δείκτης Standard and Poor’s 500 υποχωρεί 6,43 μονάδες (-0,24%) στις 2,721.33 μονάδες.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:51