search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:06
MENU CLOSE

Νέος πυρηνικός εφιάλτης: Η Κίνα επιταχύνει τον πυρηνικό εξοπλισμό της

29.05.2018 16:05
Νέος πυρηνικός εφιάλτης: Η Κίνα επιταχύνει τον πυρηνικό εξοπλισμό της - Media

 

Αν δεν έφθαναν οι κακές σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας, η νέα κούρσα εξοπλισμών Ρωσίας και ΗΠΑ και η διαρκής ένταση σε διάφορα σημεία του πλανήτη, τώρα υπάρχει άλλος ένας λόγος να ανησυχούμε για τον αυξανόμενο πυρηνικό κίνδυνο.

Όπως ανακοίνωσε η Κινεζική Ακαδημία Φυσικής Μηχανικής οι επιστήμονές της πραγματοποίησαν περισσότερα από 200 εργαστηριακά πειράματα για την κατασκευή πανίσχυρων πυρηνικών όπλων μεταξύ του 2014 και του 2018.

Ο στόχος αυτών των πειραμάτων/προσομοιώσεων είναι η δημιουργία μικρότερων πυρηνικών κεφαλών, οι οποίες, όμως θα έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια στόχευσης και καταστροφής. Σημειώνεται για λόγους σύγκρισης ότι στις ΗΠΑ τα αντίστοιχα πειράματα που διεξήχθησαν το ίδιο διάστημα ήταν λιγότερα από 50.

Μάλιστα, Κινέζος ειδικός που μίλησε σε ΜΜΕ της χώρας, ανέφερε ότι, αν και η Κίνα δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, δεν προτίθεται να μείνει πίσω στους εξοπλισμούς έναντι ΗΠΑ και Ρωσίας.

Κινεζικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι η χώρα βρίσκεται πίσω από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία στο πυρηνικό οπλοστάσιο, ωστόσο έχει επιταχύνει τις προσπάθειές της να κερδίσει έδαφος.

Σημειώνεται ότι η Κίνα ήδη διαθέτει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, τον Dongfeng-41, ο οποίος έχει δυνατότητα να πλήξει την ενδοχώρα των ΗΠΑ και -με μεγάλη άνεση- την Ευρώπη.

Πληροφορίες: Dialy Mail

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:02