search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:37
MENU CLOSE

Νέα δεδομένα για την επίθεση στη Λιέγη: Ο δράστης είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και στόχος του ήταν να σκοτώσει αστυνομικούς

29.05.2018 16:50
Νέα δεδομένα για την επίθεση στη Λιέγη: Ο δράστης είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και στόχος του ήταν να σκοτώσει αστυνομικούς - Media

 

Οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου ήταν ενήμερες ότι ο δράστης της επίθεσης στη Λιέγη, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι το πρωί της Τρίτης, είχε έρθει σε επαφή με ισλαμιστές ενώ βρισκόταν στη φυλακή και είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Ενώ εξέτιε ποινή για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ο Μπενζαμέν Ερμάν φέρεται ότι “ριζοσπαστικοποιήθηκε από ένα πρόσωπο” με αποτέλεσμα το όνομά του να συμπεριληφθεί στην τράπεζα δεδομένων ακραίων ισλαμιστών που έχει συστήσει το Βέλγιο.

Ο Ερμάν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών. Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Λιέγης, Κριστιάν Μποπέρ, ο στόχος του ήταν “σαφώς” να σκοτώσει αστυνομικούς. “Είναι σαφές ότι ο στόχος του δολοφόνου ήταν να επιτεθεί σε αστυνομικούς, να βλάψει τον θεσμό, το κράτος του Βελγίου”, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Μολονότι έτρεξε να ταμπουρωθεί σε ένα σχολείο, δεν ήθελε να σκοτώσει μαθητές, διευκρίνισε.

Από τα πυρά του Ερμάν τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:36