search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:51
MENU CLOSE

Έξαλλος ο Τσαβούσογλου (και) με τον Μακρόν: Είσαι υποκριτής (Photo)

29.05.2018 17:30
Έξαλλος ο Τσαβούσογλου (και) με τον Μακρόν: Είσαι υποκριτής (Photo) - Media

 

Μέτωπο και με τη Γαλλία ανοίγει η Τουρκία με αφορμή το εξώφυλλο του περιοδικού Le Point που αποκαλούσε τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -χωρίς περιστροφές- «Ο Δικτάτορας», με το ερωτηματικό «Πόσο μακριά θα το πάει;».

Το εξώφυλλο του περιοδικού προκάλεσε την οργή οπαδών του Ερντογάν στη Γαλλία, οι οποίοι προσπάθησαν να καλύψουν και να καταστρέψουν διαφημίσεις του σε δρόμους της πόλης Ποντέ.

Οι αντιδράσεις αυτές ενόχλησαν τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μέσω Twitter ξεκαθάρισε ότι «είναι απολύτως απαράδεκτη η αφαίρεση των αφισών του περιοδικού Le Point από τα κιόσκια των εφημερίδων με το επιχείρημα ότι δεν αρέσουν στους εχθρούς της ελευθερίας στην Γαλλία, όπως και στο εξωτερικό. Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή: χωρίς αυτήν, είναι δικτατορία».

Η παρέμβαση Μακρόν δεν θα μπορούσε να περάσει αναπάντητη από την Τουρκία και την απάντηση ανέλαβε να δώσει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μέσω Twitter -οποία ειρωνία, αν λάνει κανείς υπόψη πόσο το έχει κυνηγήσει το καθεστώς Ερντογάν- κατηγόρησε το Γάλλο πρόεδρο για υποκρισία.

Συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου έγραψε ότι «Δημοκρατία δεν περιορίζεται στην αποδοχή των ύβρεων και των ψεμάτων, έχει επίσης να κάνει με τις ευαισθησίες του άλλου. Πέραν αυτού, πρόκειται για υποκρισία» προσθέτοντας ότι «μπροστά σε αυτό η τουρκική κοινότητα της Γαλλίας εξέφρασε τη δημοκρατική αντίδραση ενός ενεργού πολίτη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:49