search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:55
MENU CLOSE

Η Αγία Ζώνη σε ανίερο ράσο ή ο ρώσικος δάκτυλος

30.12.2011 09:46
Η Αγία Ζώνη σε ανίερο ράσο ή ο ρώσικος δάκτυλος  - Media

Η Αγία Ζώνη, είτε φοριέται με ανίερο ράσο είτε πλασάρεται μόνη της, κάνει το θαύμα της. Έτσι, από το πουθενά – τρόπος του λέγειν – έχει γίνει εθνικό ζήτημα της Ρωσίας η σύλληψη του απίθανου Εφραίμ.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Η Αγία Ζώνη, είτε φοριέται με ανίερο ράσο είτε πλασάρεται μόνη της, κάνει το θαύμα της. Έτσι, από το πουθενά – τρόπος του λέγειν – έχει γίνει εθνικό ζήτημα της Ρωσίας η σύλληψη του απίθανου Εφραίμ. Οι… βλέψεις των Ρώσων προς το Άγιο Όρος δεν είναι ούτε όψιμες ούτε βασίζονται στην… καλή τους πίστη! Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία… τής ανθρωπότητας που η θρησκεία εμπλέκεται στην πολιτική. Έτσι κι αλλιώς ο «θείος λόγος» είναι πιο πειστικός και κατά συνέπεια αποτελεσματικότερος του πολιτικού. Επίσης, ένα άλλο στοιχείο είναι ότι οι Ρώσοι, είτε στην τσαρική περίοδο είτε στην κομμουνιστική είτε στη μετα-κομμουνιστική, για ένα πράγμα δεν φημίζονται μόνο, και αυτό είναι οι επιδόσεις τους στη Δημοκρατία. Βαθιά θρησκευόμενος λαός – για να φανταστεί κανείς για τι πράγμα μιλάμε, δεν κατάφερε να τους κόψει τη συνήθεια… ούτε ο Μεγάλος Στάλιν – και βαθιά διχασμένος ανάμεσα στην ασιατική και ευρωπαϊκή του ταυτότητα. Ο Ρώσος γουστάρει να σταυροκοπιέται περισσότερο κι από το να πίνει βότκα!

Με αυτά τα λίγα ως δεδομένα, μπορεί να γίνει κατανοητή – ωστόσο ουδόλως αποδεκτή – η απαράδεκτη ρωσική επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας και στον τρόπο με τον οποίο αποδίδεται η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Είναι κάτι που η Ρωσία δεν είναι σε θέση να μας διδάξει· της λείπει παντελώς το ιστορικό προηγούμενο.

Σημειώσεις μοναχισμού αντί για υστερόγραφο:

Στους Ρώσους κρατά το ίσο και ο Πρωτοψάλτε του ΣΚΑΪ. Βέβαια, αυτός έχει άλλο καημό και άλλο στόχο, ωστόσο είναι κι αυτό μια μορφή… εταιρικής συμμαχίας!

Εκτός των άλλων, ο Εφραίμ δεν πείθει ούτε από φάτσα!

Άσε που τα κάγκελα του πάνε περισσότερο από την Αγία Ζώνη!

Καλή Χρονιά, «σύντροφοι» και « χριστιανοί»!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:55