search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:59
MENU CLOSE

ΟΗΕ: Έκτακτη σύγκληση του ΣΑ ζητούν οι ΗΠΑ για Ισραήλ – Εκεχειρία ανακοίνωσε ο Ισλαμικός Τζιχάντ

29.05.2018 20:30
Λιβύη: Συμφωνία για τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στους επόμενους 18 μήνες - Media

 

Οι ΗΠΑ ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την εκτόξευση βλημάτων όλμων εναντίον του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η αμερικανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το απόγευμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι ένοπλες πτέρυγες των ισλαμιστικών παλαιστινιακών κινημάτων Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ ανέλαβαν από κοινού την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε συμφωνία εκεχειρίας

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα της Τρίτης ότι μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας συνάφθηκε ανάμεσα στις ένοπλες πτέρυγες παλαιστινιακών κινημάτων και το Ισραήλ, υπό την αιγίδα της Αιγύπτου, έπειτα από μια μέρα συγκρούσεων γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, διέψευσε την αναφορά για επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας εκεχειρίας.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, ο Νταούντ Σιχάμπ δήλωσε ότι η συμφωνία βασίζεται στη συμφωνία του 2014, που είχε τερματίσει την τελευταία σύγκρουση στη Γάζα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:59