search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:24
MENU CLOSE

Έκκληση του δημάρχου Λέρου για την προστασία των παιδιών που κακοποιήθηκαν 

31.05.2018 09:45
Τα σπάει στο διαδίκτυο: Βλοσυρή κούκλα που αρνείται να φορέσει μάσκα για τον κορωνοϊο και ονομάζεται American girl Karen - Media

 

Tη συνδρομή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, έτσι ώστε να υπάρξει η καταλληλότερη μέριμνα για την ψυχολογική στήριξη, την ψυχοθεραπευτική βοήθεια και την ιατρική φροντίδα των παιδιών που κακοποιήθηκαν από τους γονείς τους ζητά, με δηλώσεις του, ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, ο οποίος παράλληλα κάνει έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν τα παιδιά.

«Η λεριακή κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τις αποτρόπαιες και φρικιαστικές πράξεις των καθ’ ομολογία βιαστών – “γονέων”, η οποίες είναι αυτονόητο ότι είναι καταδικαστέες» αναφέρει ο δήμαρχος Λέρου, επισημαίνοντας ότι, τις προηγούμενες ημέρες και κατά τη διάρκεια κράτησης των “γονέων” – βιαστών στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου, πολλοί αγανακτισμένοι κάτοικοι ήθελαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να εισβάλουν στο Αστυνομικό Τμήμα, με ότι αυτό συνεπάγεται. «Ευτυχώς, με συζήτηση και πειθώ, στο τέλος επικράτησε η λογική και όχι ο νόμος της ζούγκλας, αποτρέποντας τα χειρότερα» τονίζει ο δήμαρχος Λέρου.

Αυτή τη στιγμή κύριο μέλημα τόσο της δημοτικής Αρχής όσο και της κοινωνίας του νησιού στο σύνολό της αναφέρει ο κ. Κόλιας, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές και τις κοινωνικές υπηρεσίες, είναι η αποκατάσταση των παιδιών και η παροχή της καταλληλότερης επιστημονικής φροντίδας σε εξειδικευμένο κέντρο.

Σε αυτό το ιδιαίτερα λεπτό θέμα, τονίζει ο δήμαρχος, «ζητάω για ακόμα μια φορά τη συνδρομή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών, έτσι ώστε να υπάρξει η καταλληλότερη μέριμνα για την ψυχολογική στήριξη, την ψυχοθεραπευτική βοήθεια και την ιατρική φροντίδα των παιδιών».

Κάνω έκκληση προς όλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, να σεβαστούν πρωτίστως τις αθώες αυτές παιδικές ψυχές, και να μην παραπληροφορούν την κοινή γνώμη διαδίδοντας fake news, όπως για παράδειγμα ότι ολόκληρη η κοινωνία της Λέρου γνώριζε την κατάσταση και σιωπούσε, σημειώνει, επίσης, ο δήμαρχος Λέρου τονίζοντας τα εξής: «Είναι δυνατόν σε ένα νησί με περίπου 8500 μόνιμο πληθυσμό να γνώριζαν οι κάτοικοι για ένα τέτοιο φρικιαστικό περιστατικό και να μην υπήρχαν καταγγελίες; Ίσως κάποιοι στο οικογενειακό περιβάλλον να γνώριζαν για ξυλοδαρμό, όμως η Λεριακή κοινωνία στην πλειοψηφία της, ούτε καν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι, ο κόσμος εδώ δεν ήξερε ούτε τα πρόσωπά τους, αφού δεν είχαν σχεδόν καμία επαφή με την κοινωνία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:24