search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:44
MENU CLOSE

Σκληρό μήνυμα Μέρκελ για τους δασμούς Τραμπ: Θα απαντήσουμε αποφασιστικά

31.05.2018 13:45
Σκληρό μήνυμα Μέρκελ για τους δασμούς Τραμπ: Θα απαντήσουμε αποφασιστικά - Media
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει με τρόπο «αποφασιστικό και ενιαίο», εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς στις εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, προειδοποίησε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Λισαβόνα.
 
Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει «στο να απαντήσουν με έξυπνο, αποφασιστικό και ενιαίο τρόπο» επισήμανε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Πορτογάλο ομόλογό της Αντόνιο Κόστα.
 
Οι δασμοί που εξετάζονται από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «αντίκεινται στους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου» υπογράμμισε.
 
Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι δεν θα ήθελε να προκαταλάβει οποιαδήποτε αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «διότι δεν γνωρίζουμε ακόμη την απόφαση» των ΗΠΑ.
 
Ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε τον Μάρτιο την επιβολή επιπρόσθετων δασμών 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο, πριν παραχωρήσει μια προσωρινή εξαίρεση από το μέτρο σε ορισμένους συμμάχους των ΗΠΑ.
 
Η προσωρινή εξαίρεση από την οποία ωφελήθηκε η ΕΕ λήγει την Παρασκευή 1η Ιουνίου και οι Ευρωπαίοι δεν παύουν τις τελευταίες εβδομάδες να αξιώνουν τη μόνιμη εξαίρεσή τους.
 
Όπως έγραψε την Τετάρτη η Wall Street Journal, η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναγγείλει την επιβολή δασμών στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Ευρώπη σήμερα Πέμπτη, παραμονή της ημέρας που εκπνέει η προσωρινή εξαίρεση που παραχώρησε η Ουάσινγκτον στην ΕΕ.
 
Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ χαρακτήρισε τους δασμούς ως «αδικαιολόγητους και επικίνδυνους».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:36