search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:52
MENU CLOSE

Ζάεφ: Αναζητούμε λύση ως τις 20 Ιουνίου

31.05.2018 13:57
Βόρεια Μακεδονία: Σε δύσκολη θέση ο Ζάεφ για αμφιλεγόμενες δηλώσεις του   - Media

 

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις εντός και εντός Ελλάδας και ΠΓΔΜ για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό της γείτονος χώρας, με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ να καλείται να υπερβεί και το εμπόδιο της άρνησης του προέδρου της χώρας να αποδεχθεί όνομα «erga omnes».

«Είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε κοντά σε λύση. Οι πιθανότητες είναι τεράστιες για λύσουμε μια διαμάχη που διαρκεί 25 χρόνια. Μέχρι τις 20 Ιουνίου θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση», είπε ο Ζόραν Ζάεφ απαντώντας σε ερώτηση της αντιπολίτευσης στη Βουλή της ΠΓΔΜ.
 
Συγκεκριμένα ο Ζάεφ εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο για να απαντήσει σε ερώτηση που του έκανε η Λιλιάνα Κουζμάνοφσκα, βουλευτής του εθνικιστικού VMRO-DPMNE (σ.σ. το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι).
 
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δεν απάντησε για το αν η αποδοχή του erga omnes θα ισχύσει για οποιοδήποτε όνομα συμφωνηθεί, όπως επρόκειτο να γίνει για το «Μακεδονία του Ίλιντεν». Η βουλευτής κάλεσε τον Ζάεφ να απαντήσει γιατί η Ελλάδα απέρριψε το όνομα αυτό αφού ο Ζάεφ είχε ανακοινώσει ότι είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα γι’ αυτό.
 
«Για να ανακοινώσουμε το “Μακεδονία του Ίλιντεν”, συμφωνήσαμε με τον Τσίπρα να συζητήσουμε την πρόταση και στις χώρες μας με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Ήμουν πεπεισμένος ότι υπήρχε ελπίδα αλλά η ελληνική πλευρά, δυστυχώς, απέρριψε την πρόταση», είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.
 
Πληροφορίες: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:50